28 aprilie 2009

Manipularea sondajelor

Sondajele la kilogram care ni se livreaza de cateva zile nu valoreaza nici cat o ceapa degerata. Daca le punem cap la cap, nu iese nimic. Ba PDL are cateva puncte avans fata de PSD, ba PSD e in fata PDL cu vreo 5 puncte. Caraghios. La fel sta treaba si la prezidentiale. Sondajul comandat de trustul Intact il da pe Basescu la distanta mare de al doilea clasat Geoana, in schimb, sondajul CURS il arata tot pe Basescu pe primul loc, doar ca Geoana si Antonescu nu-s prea departe. Pe cine sa credem? Si la generale am avut tot felul de sondaje, iar in final au iesit alte cifre.

Dincolo de estimari, putem observa altceva. Pentru PDL si Basescu vin vremuri grele. Tonul criticilor s-a intetit, iar seara de seara, TV-urile de stiri il toaca sistematic pe dom' prezident. Daca in urma cu jumatate de an, mai toti pariau pe victoria lui Basescu, intre timp, orice e posibil. Mai mult, oricare dintre cei trei, Basescu, Geoana si Antonescu are sanse sa castige cursa. Pana in toamna se pot intampla multe, iar eu unul ma astept la surprize majore in urmatoarele luni!

2 comentarii:

CRISTINEL DUMITRU CIOANCĂ. spunea...

Ar fi mai normal ca dl. presedinte Basescu sa-si doreasca sa fie prim-ministru nu mit de un presedinte mai putin incomod...

Dan Stormbringer spunea...

Cristinel, nu te-ai inscris la emisiunea "copiii spun lucruri traznite" ?