26 aprilie 2009

Pesedelizarea Romaniei

PSD si PDL si-au impartit halca pe din doua. Jumate rosu, jumate portocaliu. Stranie combinatie. Zilele trecute a iesit si ordonanta cu politizarea institutiilor care matura omuletii galbeni din functii. Pana la un punct, chestia cu guvernul care trebuie sa lucreze cu fidelii in teritoriu e fireasca, numai ca brutalitatea schimbarii e scandaloasa.
In toamna sunt prezidentialele. Daca unul dintre partide iese de la guvernare, fie PSD, fie PDL, ce se intampla dupa? Fugarim iarasi omuletzii, din motive de fidelitate?
PSD si PDL stau linistite, gata sa incaseze criticile societatii civile, pentru ca armata de oameni din teritoriu trebuie satisfacuta. Cascavalul statului devine desert in vremuri aspre de criza.
Partea si mai trista e ca dincolo de metoda schimbarilor, multi dintre noii oameni veniti pe functii (de altfel, nici fostii nu erau mai breji!) n-au nici o treaba cu institutiile pe care le vor conduce. Dar nu asta conteaza. Daca partidul le-o cere, se vor sacrifica si de data asta!

Un comentariu:

Vlad Ţepeş spunea...

Cred ca aceasta ordonanta si graba cu care s-a facut ea este de fapt TOCMAI infingerea capuselor pentru MINIM 4 ani, in eventualitatea in care Basescu pierde presedintia. Este primul semn de capusare hotarata de Boc si de Geoana, si de aceea Basescu s-a prefacut (putin) uimit. Mai era si problema banilor pentru alegerile din toamna... daca schimbarile s-ar fi facut om cu om, ii apuca 2020.