07 aprilie 2009

Revolutie anti-comunista la Chisinau

In sfarsit, televiziunile noastre si-au indreptat atentia si spre Chisinau, acolo unde azi, 15.000 de tineri au iesit in strada.
Site-urile independente de la Chisinau sunt blocate (unimedia.md nu merge de o ora), iar peste Prut miroase a revolutie. De la Iasi au plecat la ora 12.00 un numar de 50 de studenti basarabeni cu un autocar. Ramane de vazut daca vor trece de vamesii moldoveni. „Facem tambalau in vama daca nu ne lasa sa trecem”, au spus studentii la plecarea din Iasi.
Situatia la Chisinau e confuza, cica se arunca pietre inspre sediile presedintiei si Parlamentului, fiind sparte zeci de geamuri. Va rezista regimul comunist sau nu?

UPDATE: Amanunte in timp real despre ceea ce se petrece la Chisinau citi pe unimedia.md (daca reusiti sa accesati site-ul!)

5 comentarii:

Paul spunea...

Si eu am observat ca unimedia.md este imposibil de accesat. Fie a fost atacata de hackerii FSB, fie a fost inchis de autoritatile de la Chisinau.
Vad o baie de sange la Chisinau si in toata Moldova. Este foarte foarte important sa vedem ce spun Rusia, NATO, SUA si UE despre aceasta Revolutie Portocalie in desfasurare. Eu as miza pragmatic pe tacerea UE si a SUA plus o reactie lesinata a Ministrului de Externe, Cristian Diaconescu.
Intrebare fierbinte: va cere regimul comunist din RM interventia militara a Rusiei sau va cere opozitia din RM interventia diplomatica sau militara a Romaniei sau a SUA?
Pun raul in fata: si daca va fi razboi? Ca ultimul a fost cel dintre Georgia si Rusia...
Astept sa vad ce spun si cititorii tai despre treaba asta.

Paul spunea...

Toate agentiile de stiri internationale acopera protestele de la Chisinau. Nu pot accesa nici acum unimedia.md.
Florine, crezi ca Marile Puteri vor recunoaste rezultatele oficiale ale alegerilor din RM? Si asta este important...
Romania nu a iesit cu o declaratie oficiala...Nici Basescu, nici Diaconescu, nici Geoana...
Repet: sustin un scenariu catastrofal si anume interventia militara a Rusiei sau a Romaniei! Cel tarziu joi.
Daca UE si SUA accepta tacit sau oficial rezultatele CEC (Comisia Electorala Centrala), atunci va fi o baie de sange la Chisinau.

florin ghetau spunea...

Romania va iesi probabil azi cu declaratii oficiale. Va fi ceva de genul ne exprimam ingrijorarea...
Mai interesanta va fi pozitia UE si SUA/
Cat priveste interventia militara, nu cred in scenariul asta!

quin spunea...

mai multe aici:

http://search.twitter.com/search?q=pman

http://search.twitter.com/search?q=chisinau

Paul spunea...

se aude ca voronin a cerut interventia armatei si ca milienii refuza sa se angajeze in confruntari directe cu manifestantii. scenariul interventiei militare straine capata din ce in ce mai multa greutate!