16 aprilie 2009

Vine Matasaru. Intamplator, pleaca Trofor!

Mutare ciudata la primarie: Daniel Matasaru va fi seful comunicarii din primaria ieseana. Cu alte cuvinte, seful conservatorilor ieseni ii face imagine primarului Nichita, nimeni altul decat seful PSD. Chiar daca PSD si PC sunt la brat in aceeasi alianta, miscarea ramane surprinzatoare, insa pana la urma e problema membrilor PC Iasi, atat cati au mai ramas, daca accepta ca seful lor sa presteze pentru lustruirea imaginii sefului PSD Iasi.
Ca un facut, in timp ce Daniel Matasaru intra in primarie, Andrei Trofor, omul care a incasat scatoalce cu nemiluita de la presa in contul primarului, s-a decis sa plece din postul de purtator de cuvant. A naibii coincidenta, nu vi se pare?
Andrei neaga legatura, dar e limpede ca anuntul sau seamana cu protestul spontan al florarului suit nu cu mult timp in urma pe antena de langa primarie. Cu care, intamplator, tot Trofor a negociat cu succes, de parca purtatorii de cuvant ar avea in atributii si potolirea protestatarilor carora vanzarea petalelor de trandafir le asigura traiul zilnic.

Dar dincolo de mutarea cu pricina, o intrebare de bun simt am auzit-o des in ultimele zile: De ce are nevoie Nichita de atatia oameni (angajati pe banii iesenilor evident) care sa se ocupe de propria imagine?
E ca in bancul cu cei patru militieni care invarteau masa, pentru ca al cincilea sa reuseasca sa insurubeze becul din biroul sefului. Numai ca, in ciuda desfasurarii de forte, nimeni nu si-a dat seama ca becul salvator era si el ars. Daca o astfel de intamplare s-ar petrece in primarie, probabil ca stufoasa echipa de la comunicare ar fi emis un comunicat in care ar fi precizat ca patru vajnici functionari au pornit deja spre magazin pentru ca iluminatul institutiei sa fie asigurat la parametri normali.

4 comentarii:

Daniel Matasaru spunea...

Florine, lucrurile nu stau chiar asa. Dupa cum bine stii, dupa terminarea alegerilor din toamna, primarul Nichita a afirmat in prima conferinta de presa de dupa ca va continua im mod cert colaborarea cu PC Iasi si cu mine personal. Aceasta colaborare s-a extins de la nivel politic si la nivel administrativ, din dorinta de a imbunatati anumite aspecte si deficiente ale comunicarii si in primaria Iasi.

Daca nu eram intr-o alianta politica si am fi fost adversari politici, as fi inteles "contradictia". Dar in situatia actuala, ea nu exista, semnalul colaborarii intre cele 2 partide fiind intins pe o perioada lunga de timp.

Inca ceva: nu ma ocup in mod direct de imaginea primarului, ci de aspectele care tin de comunicare din institutie. Ca anumite lucruri se suprapun, e firesc, pentru ca primarul este cel care conduce institutia. Te invit in perioada urmatoare sa vizitezi mai des site-ul primariei si sa urmaresti ritmul in care se vor petrece lucrurile. Daca vei vedea o schimbare, probabil prezenta mea se va fi simtit dincolo de bancurile alea cu "vajnicii functionari si stufoasa echipa de la comunicare".

Sarbatori Fericite!

Paul spunea...

Imi place cum l-ai plesnit pe Matasaru. Divide et impera, nu? Bravo. Baga multa zanzanie la fesenistii astia.

garzanti spunea...

:)

Urmeaza din ciclul "sa ne distram cu Matasaru" ca sa citez pe Razvan Chiruta dintr-un editorial de pe iasicastiga.ro

Prima decizie a lui Matasaru va fi obligativitatea unui karaoke saptmanal pt toti angajatii din primarie pentru inbunatatirea relatiilor interumane din cadrul organizatiei.

quin spunea...

pornind de la premisa reala ca PC-ul e un mic 'partid de buzunar' putem sublinia urmatoarele:

dupa terminarea alegerilor, domnul in cauza sugera sus si tare pe propriul blog plecarea domniei sale din politica (normal nemultumit ca nu i se acorda nimc).

acum isi aduce aminte de nechita, asa cum isi facea calculele ca pc + psd e fantastic fata de psd + pc.

in situatia in care a tacut ca mortu' in papusoi in situatiile de criza ale partidului (un ex dau situatia penibila legata de gaura neagra neconservatoare) structura viitoare a princpiilor colaborarii cu primarul nu sunt greu de vazut: ce spune centrul si ce spune primarul.

pe scurt: discutam de bani, salar si ce afaceri mai poate sa invirta si nu despre politica.

motivul tine de stomac.