19 iunie 2009

Cat de credibil e jocul lui Geoana

Critici dure azi la sedinta PSD din Teleorman. Iliescu, Mazare, Nastase, Vanghelie, Geoana sunt nemultumiti de partenerii de guvernare de la PDL, dar mai ales de Basescu.
Daca intr-adevar asa stau lucrurile, de ce nu iese PSD din guvern? Simplu, nu? Te retragi, apoi pui tunurile pe incompetenti. In acest fel s-ar delimita clar de cei care in opinia lor habar nu au sa conduca tara. Cine ii obliga pe pesedisti sa ramana la Palatul Victoria?
Scenariul e clar ca lumina zilei: Geoana n-are nici cea mai mica sansa sa ajunga la Cotroceni daca nu e perceput drept inamicul nr. 1 al lui Basescu. Dar e credibil Geoana cand critica guvernarea din care si el face parte? Cu siguranta ca nu, dar alta sansa nu are.

Geoana e insa prizonierul teritoriului, care in ruptul capului, n-ar parasi posturile. Dupa 4 ani de semi-opozitie cu PNL, clientela PSD din judete nu mai suporta nici macar o zi departe de banutzi. Mai ales in perioada de criza, cand legaturile cu punga statului e colacul de salvare.

PSD nu iese din guvern. N-o face acum si n-o va face nici in septembrie, cand problema va fi repusa pe tapet. Liderii vocali ai PSD vor continua sa vocifereze de pe margine, fara nici un efect in plan electoral.
Plus ca desemnarea lui Hrebenciuc drept sef de campanie prezidentiala e exact cum l-ai aduce pe Mihai Necolaiciuc in tara sa se ocupe de imaginea CFR.

Niciun comentariu: