24 iunie 2009

Liderii Iasului n-au nici o trecere la Bucuresti

Liberalii au fost acuzati ca n-au facut nimic pentru Aeroport cat timp au fost la guvernare. Ok, sa zicem ca asa e, mai ales ca din iunie 2008 au si vicepresedinte la CJ, iar obiectele zburatoare sunt in parohia CJ-ului. Dar PSD si PDL ce au facut in cele sase luni de cand au preluat puterea?

Iata cum stau lucrurile in momentul de fata:
- Simirad acuza ca e sabotat, desi nu e clar din vina cui intarzie legalizarea schimbului de terenuri dintre ADS si Statiunea Dancu.
- Nichita acuza la randu-i ca proiectul e blocat de ministrii PDL, aratand cu degetul inspre Radu Berceanu.
- Voci din PDL Iasi sustin ca pesedistii au pus monopol pe proiectul de la Aeroport si ca daca exista impotmoliri in guvern, inseamna ca dosarul a fost prost intocmit la Iasi.

In timpul asta, Aeroportul Iasi n-are director, iar operatorii aerieni nu se inghesuie sa introduca noi curse. Simirad se lauda cu venirea ungurilor de la Malev, dar si in cazul asta, negocierile au fost lungi si anevoioase.
Tot in acest timp, in jurul Iasului lucrurile se misca rapid. Bacaul a decis concesionarea aeroportului catre Blue Air, operator care se pregateste sa aterizeze si la Suceava unde va introduce o cursa catre Viena si o alta catre Italia.
Frumos, nu? Am auzit tot felul de specialisti spunand ca pista de la Suceava nu va rezista decat o luna si ca lucrarile de reamenajare vor toca mai multi bani decat se scot din zborurile respective.
Cu alte cuvinte, las' ca moare si capra vecinului, ca a noastra oricum e murit deja.

O buna perioada de timp m-am intrebat de ce sefii Iasului nu reusesc mai nimic notabil. Se pricep insa de minune sa iasa ca bocitoarele si sa se planga ca nu stiu care demnitar baga strambe pentru proiectele judetului. Concluzia e una simpla: n-avem sprijin la Bucuresti. Iar daca nu esti tare, nu te baga nimeni in seama.
Iasul n-are lideri de anvergura, care sa bata cu pumnul in masa la Bucuresti. La PSD, Nichita e vicepresedinte national, dar nu se simte deloc influenta sa la centru, in vreme ce Simirad e prea plictisit pentru a fi in stare sa mai rezolve ceva.
In tabara PDL, Dan Carlan abia isi poate mentine scaunul de presedinte al filialei, iar restul parlamentarilor inca n-au prins cheag pentru a avea influenta.
Dezamagitor tablou!

Niciun comentariu: