22 iunie 2009

Marmureanu prevesteste: va fi un cutremur devastator

Vine cutremurul. Ca va fi anul asta sau peste 5 ani nimeni nu stie. Sau stie dar nu vrea sa spuna, pentru a nu panica lumea.
Aseara, Gheorghe Marmureanu, seful Institutului National de Fizica a Pamantului a declarat in emisiunea lui Cristoiu de pe Antena 3 ca urmatorul cutremur va fi unul de 7,5 grade (mai puternic decat cel din 1977) si ca, printre orasele cele mai afectate se numara Iasul, Bacaul si Chisinaul. Va fi precum in 1802, zice Marmureanu, cand seismul a fost devastator. Si a mai spus ceva: cu cat mai tarziu, cu atat intensitatea va fi mai mare.
Descrierile despre cutremurul din urma cu 200 de ani sunt putine, dar infricosatoare. N-o sa insist asupra detaliilor, dar daca vreti amanunte utilizati celebrul google, familiar pana si primarului care este.

Marmureanu n-a iesit intamplator cu declaratiile astea. Atentie: nu e vorba de un agamita de tipul celor care ies la OTV pentru a speria populatia. E un avertisment oficial de genul: Sa nu spuneti pe urma ca nu v-am zis.

Oare cum a fost receptata afirmatia lui Marmureanu in institutiile Iasului? Exista macar vreo preocupare a autoritatilor? Este Iasul pregatit sa faca fata unui eventual dezastru? Daca da, cum? Cate cladiri se vor prabusi la 7,5 grade? Mai e ceva: ISU, corturi, spitale, sange, medici, cai de comunicatie etc...

Un comentariu:

CRISTINEL DUMITRU CIOANCĂ. spunea...

...ISU, corturi, spitale, sange, medici, cai de comunicatie etc... sau : expertiza, analiza, decizie rapida, mutare cu obligatie de revenire (si plata), reparatie si/sau demolare si refacere (eventual cu spor pentru regimul de inaltime sau inlocuire cu parcuri, zone de agrement, zone pentru sport, etc.) URGENTA, discretie si...voturi ! Succes !