08 iunie 2009

Surpriza in municipiul Iasi: PRM 13 la suta in Tatarasi si 15 in CUG

Rezultat surprinzator obtinut de PRM in municipiul Iasi: 13,3 la suta in Tatarasi si 14,9 in zona CUG.
Iata rezultatele pe cele 2 cartiere potrivit numaratorii paralele a PDL:

Tatarasi:
PSD 34,3
PDL 27
PNL 13,8
PRM 13,3
EBA 7,3

CUG:
PSD 31,6
PDL 26
PNL 13,6
PRM 14,9
EBA 8,6

PSD e peste PDL in municipiu, insa daca punem la socoteala voturile luate de EBA, cele doua forte sunt la egalitate. Surprinde scorul mic al PNL, dar bomba pe Iasi o reprezinta scorul nesperat de mare luat de PRM. Cei de la PDL spun ca si in restul cartierelor iesene PRM a luat foarte mult.

Numaratoarea paralela a PSD Iasi arata ca in municipiu social-democratii au 7 puncte peste PDL. Pesedistii clameaza victoria in oras, dar uita sa puna la socoteala cele 7-8 puncte obtinute de EBA, puncte care provin tot din zona portocalie.
In conditiile in care PSD a avut candidat pe loc eligibil, rezultatul nu-i tocmai grozav pentru social-democratii ieseni.

3 comentarii:

garzanti spunea...

PNL dupa parerea mea si-a pierdut potentialul dupa schimbarea lui Tariceanu, Crin Antonescu nefiind o figura suficient de carismatica incat sa traga partiul dupa el, iar pe plan local PNL Iasi neavand un candidat pe o pozitie super eligibila nu s-a stresat cu o supercampanie.

Pe de alta parte succesul PSD in Iasi ar trebui judecat cu dreapta masura, cati bani au bagat in campanie si ce efort au investit PDL si PNL si mai ales faptul ca au avut candidat eligibil si a mai alergat prin zona, pe cand euro-candidatul pd-l impus de profesorul Oprea nu si-a facut treaba, la un moment dat a anulat niste intalniri cu cetatenii ca el are nu stiu ce conferinta internationala. Daca te-ai angajat intr-un asemnenea proiect nu era firesc sa il sustii?

In ceea ca priveste scorul PD-L eu cred ca Dan Carlan ar trebui sa dea niste explicatii, pentru ca a fost un scor sub media pe tara, din cauza lui s-a ajuns la situatia EBa, prin care partidul a pierdut voturi. Parerea mea e ca se impune o SCHIMBARE a conducerii PD-L Iasi.

Valy Greavu spunea...

Se vede treaba ca bagatul banbilor in campanie merge. PSD-ul a bagat. Eba a bagat si ea. Nu stiu de unde a scos PRM-ul atat, dar probabil ca explicatia ar fi in suma nemultumitilor. S-ar traduce mai degraba intr-un vot de blam dat politicienilor locali.
Al doilea oras din Romania va avea cel mai probabil un singur reprezentant in PE. Intr-un fel de bine ca e Ivan pentru ca in impertinenta si nesimtirea sa poate reuseste sa convinga pe cineva sa ne dea ceva fonduri nerambursabile ca sa nu ma platim noi chiar toate imprumuturile lui Jiji.
Apropo, omul asta (Ivan) ce a facut la viata lui?

Dan Stormbringer spunea...

Ai dreptate garzanti, Carlan ar trebui sa-si schimbe freza de pe stinga pe dreapta...