16 iunie 2009

Vasile Blaga da semnalul schimbarii lui Carlan de la sefia PDL Iasi

Zilele lui Dan Carlan la sefia PDL Iasi sunt numarate. Cititi fragmentul de mai jos din interviul acordat de Vasile Blaga ziarului GANDUL:

Blaga: Sunt 9 judeţe în care am fost bătuţi măr. Dacă am elimina din analiză cele 9 judeţe, am bate PSD cu 10 procente. Şi atunci nu poţi să nu vezi că de exemplu – nu vă sfiesc să vă spun – la Iaşi este al şaptelea rând de alegeri pe care îl pierdem.Şi atunci avem o problemă. (...) Ori ideea că nu se poate că e judeţ roşu nu ţine. Nu ţine. În Giurgiu prima dată câştigăm alegerile după 20 de ani şi nu oricum, 43% noi şi 43% au împreună PNL cu PSD. Şi PNL are şi preşedinte de Consiliu Judeţean şi primarul municipiului Giurgiu, primăria Giurgiu fiind cel mai mare angajator din judeţ.

-Şi cum rezolvaţi concret problemele din aceste nouă filiale având în vedere că vin alegerile prezidenţiale?

-Nu este nicio problemă, sunt mai multe variante. Nu trebuie neapărat să schimbăm întreg Biroul. Noi avem experienţa asta ...nu faci spectacol public de genul decapitat jumătate din PNL. Astea sunt copilării, se vede că sunt la conducerea partidului doar de două luni. Deci partidul are propriile lui mecanisme, noi nu am ezitat niciodată să facem schimbările pe care le-am considerat noi oportune, dar le vom face în cadrul nostru. Ideea este nu să dai oamenii afară, ci să le explici că pot ei face un pas înapoi, pot veni alţii în faţă. Toată lumea din partid şi alţii care vin să depună eforturi pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale.

2 comentarii:

CRISTINEL DUMITRU CIOANCĂ. spunea...

In 2004 a fost o situatie asemanatoare; daca ar fi existat curaj si luciditate s-ar fi putut castiga alegerile locale si Primaria. Prietenii stiu ca ar fi putut deveni realitate, iar daca nu ar fi fost mult mai sanatos.
Pe de alta parte, fiecare filiala trebuie sa hotarasca cu conditia sa inteleaga si sa accepte ceea ce este mai bine.

Vlad Ţepeş spunea...

Cine poate crede, cine? ca PD-L poate sa faca performanta cu scursurile din PNL aciuiate aici? PD are o problema de foarte mult timp, de cand a fost Videanu presedinte interimar pentru ca filiala s-a dezintegrat. Bafta noii conduceri!