02 iunie 2009

Iese PSD de la guvernare dupa alegerile de duminica?

In PSD se discuta intens despre posibila iesire a partidului de la guvernare. Discutia finala va avea loc dupa europarlamentare. Cea mai iritata filiala este PSD Constanta, nemultumita ca oamenii sai nu au fost inca numiti in posturi din Executiv.
E greu de crezut ca filiala lui Mazare are prea multi adepti in restul organizatiilor, mai ales ca in judetele patriei, PSD abia s-a instalat comod in functii. Ce inseamna iesirea PSD din guvern? Evident, pierderea privilegiilor, pentru ca ministri, prefecti si sefi de directii vor trebui sa faca un pas in spate.
Va imaginati consecintele la Iasi? Practic, pesedistii locali vor trebui s-o ia de la zero, dupa ce au stat 4 ani pe tusa.
Exista totusi o mica posibilitate ca PSD sa iasa din guvern, inainte de prezidentiale. Daca social-democratii vor lua duminica un scor mult sub PDL (ceea ce a greu de crezut!), cu siguranta beculetele opozitiei se aprind la centru. Altfel, Geoana nu risca plecarea din executiv daca nu are motive intemeiate.

UPDATE: Mai nou, ipoteza iesirii PSD de la guvernare e sustinuta si de Vanghelie. Daca o zice si Marean, chestiunea e groasa. Raman la convingerea ca PSD nu va face asta. E posibil sa fie si o strategie inaintea zilei duminica, PSD sperand sa mai adune ceva puncte, pozand in partidul care ia distanta de guvern.

Un comentariu:

Paul spunea...

Fii atent cum suna: "Daca o zice si Marean, chestiunea e groasa. Raman la convingerea ca PSD nu va face asta."
Adica daca zice Marean treaba asta, inseamna ca nu e credibila?
N-am mai ras de mult timp asa de bine.
Mersi fain!