30 aprilie 2009

Rabufnesc frustrarile in PDL Iasi

Oamenii din PDL Iasi au o problema imensa, intrucat si-au pierdut obiectul muncii. Pedelistii nu mai pot critica, guvernarea e tot mai aspra, iar costurile tot ei le deconteaza. In filiala, se accentueaza nemultumirile unora vizavi de colaborarea cu PSD, iar de sus li se spuna sa taca. Sau sunt sfatuiti sa mai aiba rabdare. La Iasi, relatiile PSD-PDL sunt bune doar la varf. Si asta pentru ca nici Nichita si nici Carlan nu-si permit un razboi care sa creeze probleme la centru.
Si in Consiliul Local e liniste, iar viceprimarul Gabriel Grigore e si el anesteziat. Doar proiectele care bat la ochi sunt amanate. Daca electoratul PSD nu pare afectat de maritisul cu PDL, alegatorii PDL, mult mai intransigenti, nu sunt impacati pe deplin cu ideea aliantei cu dusmanul.

Pedelistii incep sa simta pierderile electorale, voturile putand fi prinse din zbor de PNL. Coincidenta sau nu, deputatul PDL Daniel Oajdea incearca sa creeze nisa anti-PSD. La motiunea pe Educatie a liberalilor din Camera Deputatilor, Oajdea a votat impotriva ministrului PSD Ecaterina Andronescu, dar si impotriva propriului Guvern. Tot zilele trecute, Oajdea a sarit la gatul lui Nichita in chestiunea cu noua tabela electronica, desi, la fel de ciudat, hotararea fusese promovata de un coleg PDL din Consiliu.
Oajdea nu e singurul nemultumit. Struto-camila PDL-PSD isi va da la un moment dat duhul, dar pentru unii pedelisti ar putea fi deja prea tarziu. De aceea, vom mai vedea iesiri anti-PSD in urmatoarea perioada, pentru ca prietenia nu poate fi impusa cu forta, ci se dobandeste treptat, prin acceptul ambilor parteneri.

2 comentarii:

garzanti spunea...

Corelezi doar niste coincidente. Intr-adevar Dan Carlan si Gigi au dat la pace, dar problema este ca Dan Carlan oricum nu mai controleaza filiala, ma refer aici la autoritatea morala pe care nu prea o mai are peste multi membri marcanti la nivel local.

Chestia cu tabela la care faci referire, a fost un proiect initiat de Florin Ciobotariu de la PD-L, probabil l-au aburit oamenii lui Gigi domle' ca o sa treaca o sa se faca, poti avea si tu o propunere in CL aprobabata si realizata. Florin s-a lasat pacalit usor si a facut jocul lui Nichita, iar pt Gigi era perfect in caz de oprobiu public striga domle' dar colegii de la PD-L au cerut. Insa din fericire mai sunt si alte minti prin PD-L care i-au dat stop. Este imoral sa mai aloci un milion de lei din bugetul local, chiar si de la alt capitol pentru aceasta tabela, in conditiile in care in cartierele umile ale Iasului nu ai terenuri de fotbal si de basket spre exemplu, daca vreau sa joc un basket trebuie sa dau o sticla de ceva la vreun portar de la un liceu sau de la o scoala. Florine te rog sa imi confirmi daca in Tatarasi aveti mini-terenuri de fotbal/basket... poate asa baetzashii de 14-18 ani nu ar mai fuma in casa scarii si ar mai "pierde timpul util" pentru santatatea lor ma refer la un sport. Deci ce sa faci cu un milion de lei este.

Iar Daniel Oajdea de mult era impotriva reformelor Abramburicai, si efectiv nu a putut trece peste, si personal cred ca este bine ce a facut, nu asta ne-am dorit de la uninominal? Oameni care voteze cum le dicteaza constiinta macar in momente critice. Sper sa se generalizeze aceasta practica.

Dan Stormbringer spunea...

Pai pdl-ul iasi e ca o musca fara cap si psd-ul ca un cap fara musca.. poate o sa le dam cu flit pana la urma, ca tot bazaie degeaba..