14 iunie 2009

Basescu fura jucaria adversarilor sai politici

Seful statului a declansat azi asaltul pentru alegerile din toamna. Azi, presedintele a ocupat Palatul Victoria. S-a asezat in capul mesei si i-a mustruluit parinteste pe ministri, fara ca vreunul sa faca vreun comentariu. Imaginea cu ministrii PSD stand cuminti si incasand in tacere loviturile presedintelui este edificatoare.

Traian Basescu pregateste poporul pentru ceea ce va urma. Va fi o toamna fierbinte, cu intarzieri de lefuri, somaj si oameni in strada. Basescu n-are la momentul asta o strategie clara, din simplul motiv ca il incurca criza. De aici si distanta luata azi fata de guvern. Daca va fi nevoie, Basescu va trece in opozitie, lasand povara guvernarii pe umerii PDL si a PSD. Ar putea defila si ca independent, daca situatia o va cere. La momentul de fata, actualul presedinte ramane favorit. Geoana e prins si el in cusca puterii si n-are cum sa puncteze decisiv, in vreme ce Antonescu a intrat pe o panta descendenta dupa saltul spectaculos de dupa congresul PNL.

3 comentarii:

Iulian Micu spunea...

"Antonescu a intrat pe o panta descendenta dupa saltul spectaculos de dupa congresul PNL". Unde a sarit? :)

florin ghetau spunea...

pai toate sondajele il dadeau atunci la 20 la suta, ba chiar peste acest prag. A stat cateva saptamani la acest scor, ulterior a scazut, iar ultimul sondaj il coteaza cu 15 puncte, exact cat a luat PNL la europarlamentare.

Iulian Micu spunea...

Ei, sondajele spun multe, te urca si te coboara dupa factura.