15 iunie 2009

Bilantul lui Nichita la un an din noul mandat. Ce nota ii dati?

Pentru ca tot e vremea examenelor, Nichita merita si el scos la tabla. Fix la un an de la marea realegere, primarul se poate lauda cu o puzderie de realizari, pe care insa iesenii se incapataneaza sa le vada. Cel putin asa crede probabil dom' primar si stufoasa sa echipa de consilieri care-l tot lauda ca e cel mai tare edil al celui mai mare oras de la frontiera de est a Uniunii Europene.

Redevenind seriosi macar la ceas aniversar, care-s maretele realizari municipale? Orasul e un inepuizabil santier, pentru ca, nu-i asa, calea de rulare a tramvaielor e mai veche decat cel mai antic vin existent in hrubele Cotnariului.
Probabil dupa ce caile respective vor fi schimbate, vom auzi o noua placa si anume ca degeaba am schimbat sina, daca tramvaiele sunt la randul lor vechi si nu urmeaza paralelismul din otel tintuit pe caldaram de echipele care lucreaza in contul unor firme straine.
Ce a mai realizat Nichita? Nu sunati echipa de consilieri din preajma primarului, pentru ca o sa vi se reaminteasca faptul ca lucrurile importante au nevoie de timp, ci meditati adanc la urmatoarele opt intrebari.

1. Cate patrupede au servit micul dejun in padoc si cate au continuat sa adulmece resturile din fata blocului?
2. Cati investitori au venit la Iasi gratie bunelor relatii (inter)nationale ale primarului?
3. Cate masini au avut nevoie de tratament costisitor la policlinicile auto din oras?
4. Care a fost nota de plata pentru concertele organizate la Palatul Culturii si cate persoane din primarie au stiut sumele pana la ultimul leut?
5. De ce n-avem nici o cursa low-cost de pe Aeroportul Iasi si cat la suta din esecul cu modernizarea haltei aeriene isi asuma liderul regional al PSD?
6. Cate tururi doi pentru primarie trebuie sa mai treaca pentru ca Iasul sa aiba o echipa de fotbal care sa se bata macar pentru locurile 5-8 in Liga I?
7. Cand va intelege primarul orasului ca mai utile (inofensive) sunt sfaturile ziaristilor incomozi decat intrebarile pastelate venite din partea gazetarilor de casa?
8. Cat a cheltuit Nichita in campania din mai-iunie 2008 pentru fiecare vot obtinut, din ce zari au fost adunati banii si cat a recuperat intre timp fiecare sponsor?

7 comentarii:

Răzvan spunea...

nu prea are nota de trecere ...sper sa il lase corijent iesenii peste 4 ani.

Unknown spunea...

Noroc de tine mai Razvane!! Nu stiam noi ce sa facem fara sfatul tau!!! Tu vezi ti de deputatul tau ca e cam trista treaba acolo!! Si lasa parerile acasa!!!

Vlad Ţepeş spunea...

@Gabi - nesimtire ascunsa sub anonimat. Comentariul lui Razvan era o parere, dupa cum si tu tot o parere ti-ai dat, mai curajosule. Daca tu l-ai luat ca sfat, inseamna ca esti o persoana cam slaba de inger, care ia fiecare parere de-a lui Nichita drept ordin. Gabi, fugi in teritoriu!

Unknown spunea...

Domnule Marius Bojor, daca Gabi era o nesimtire ascunsa sub anonimat, inteleg ca "Je Suis" este o chestiune onorabila, de liberal cu fata de european cu papion, desigur?

Cat despre subiect, e o noua autoflagelare a domnului Ghetau. Sa fie primita!

florin ghetau spunea...

Mai usurel draga anonimule. Nu-mi plac oamenii care barfesc, tinandu-si identitatea la cutie. Asuma-ti vorbele, apoi arde-i!

Sorin Afloarei spunea...

3,5-4 ... pentru pavelele care or sa tina maxim un an 2 si pentru
faptul ca strazile din Iasi sunt marcate odata la 2 luni.

Hrostea Iulian spunea...

eu ofer nota 5 pentru incurajare..poate asa va lua si el niste masuri......dar sunt convins ca de data aceasta, peste 4 ani iesinii vor opta spre schimbare....se poate mai bine...