21 iunie 2009

Cum va arata campania pentru prezidentiale

Va fi un vacarm de nedescris, ceva de genul cine tipa mai tare. Strategii vor cauta sa-i scoata pe candidati in prim-plan, iar asta va insemna scandaluri in lant, vorbe grele si amenintari.
Presa va avea materie prima berechet, pentru ca pe surse vor iesi tot felul de informatii, iar dosarele vor aluneca spre redactii la momentul potrivit.
Tambalaul va fi general. PSD si PNL nu mai suporta ideea ca l-ar putea avea inca 5 ani pe Basescu la Cotroceni, iar PDL nu va sta nici el deoparte, pentru ca infrangerea marinarului va duce la plecarea democrat-liberalilor de la guvernare.
Campania va fi extrem de dura. Vor fi ciocniri (la propriu!) in mediul rural, intrucat intrarea adversarului in propriul teritoriu nu va fi acceptata. Primarii nu vor mai fi aceiasi mielusei ca la europene, ci vor intra direct in batalie, pentru cat mai multe voturi.
Vor aparea din nou pomenile electorale, iar institutiile vor fi aproape blocate in octombrie si noiembrie, pentru ca sefii descentralizatelor vor trebui sa rasplateasca partidul care i-a propus.
Nici un candidat din cei trei (Basescu, Geoana si Antonescu) nu va fi crutat, fiecare urmand a fi atacat sub centura in perioada urmatoare. La mitinguri se va discuta vag despre proiecte, dar in spatele scenei vor fi pregatite mizerii din viata personala a adversarului.
Cu ce se aleg romanii din aceasta infruntare? Nu cu mare lucru. Doar cu ceva promisiuni. Chiar sunt curios cum arata promisiunile de criza!

Un comentariu:

CRISTINEL DUMITRU CIOANCĂ. spunea...

Radu Duda ar putea reprezenta presedintele dorit de romani ? Va fi pregatit sa expuna pe ce guvern se bazeaza ?
Si daca, totusi, mai apare un candidat ? ...un candidat care sa nu intre in hora balacarelilor si care sa nu poata fi atras pe aceasta linie ?!...
Romanii ar putea iesi la vot hotarati sa sanctioneze imediat si foarte dur alesii girati de viitorul presedinte (!?)