12 iunie 2009

Dan Carlan a pierdut sprijinul parlamentarilor din filiala. Cum va reactiona centrul?

Zilele trecute ziceam ca Dan Carlan va ramane la sefia filialei iesene a PDL. Asta pentru ca semnalele de la centru nu lasau sa se inteleaga o posibila schimbare la Iasi. E posibil ca tocmai decizia venita pe surse de la Bucuresti sa fi enervat parlamentarii PDL, care au iesit la rampa cu declaratii tot mai razboinice. In momentul de fata, Dan Carlan se poate baza doar pe sprijinul lui Petru Movila, care din motive strategice nu-si doreste se pare schimbarea sefului.
Marius Spanu, Dumitru Oprea si Daniel Oajdea au fost primii care l-au atacat pe Carlan. Primii doi nu l-au mai criticat public pe Carlan dupa europarlamentare, dar e limpede ca vechile suparari n-au fost date uitarii.
Dupa scrutinul de duminica, corul opozitiei din PDL Iasi s-a ingrosat, Mihaela Popa si Nicusor Paduraru vorbind deschis despre necesitatea schimbarii la varful filialei.

Duminica, vreo 250 de pedelisti din judet se aduna la Motelul Bucium. Unii au fost convocati prin SMS-uri, dar putini stiu ce se va intampla exact acolo. Scandal oricum va iesi, pentru ca nu mai e loc de intors. Nimeni nu intuieste ce pregateste Dan Carlan la reuniunea respectiva, dar aud ca opozitia din PDL Iasi va intra in sala cu pricina ca la razboi, pregatita sa riposteze dur daca va fi provocata.

Conflictul din PDL Iasi a luat amploare, dar e greu de crezut ca duminica lucrurile se vor lamuri intr-un fel sau altul. Cuvantul final tot centrul il va avea. Luni, se intruneste Colegiul Director al PDL, care va trebui sa ia in discutie situatia exploziva de la Iasi. Altfel, balamucul va continua, in dezavantajul partidului, dar spre bucuria lui Nichita, care isi doreste instabilitate la filiala-colega de la etajul unu.

7 comentarii:

CRISTINEL DUMITRU CIOANCĂ. spunea...

Centrul, ca de fiecare data, va avea de ales...si nici macar nu e o alegere grea.

Marius Bojor spunea...

Este o alegere grea pentru centru, dat fiind ca dl. Carlan este subsecretar de stat. Insa pentru alegerile din toamna, capacitatea de organizare si de mobilizare a unui sef de filiala care nu este la randul lui parlamentar poate fi pusa sub semnul intrebarii.

Georgeta Condur spunea...

La sedinta de azi, din cate am aflat eu, nu s-a votat nimic. Unii spun ca ar pleca Mihaela Popa, dar nu am o confirmare.

Iulian Micu spunea...

Getty, nici nu trebuia sa se voteze ceva. Adica: nimeni nu a pus problema asa. De plecat, nu pleaca nimeni. Poate mai vin unii...

Georgeta Condur spunea...

@Iulian: Eu n-am spus ca "trebuia" sa se voteze ceva. Pur si simplu am constatat ca nu s-a votat nimic. Cat despre plecat si venit, nu sunt deloc ingrijorata. Dar ce e cu punctele acelea de suspensie? Pregatesti o veste bomba despre vreo inscriere spectaculoasa in PDL Iasi? LOL

florin ghetau spunea...

Mihaela Popa s-ar putea retrage din postul de prim-vicepresedinte in cateva zile, din partid evident ca nu pleaca nimeni. Cat despre posibile sosiri, sa vedem. Ar cam fi cazul unor improspatari prin filialele iesene...

Iulian Micu spunea...

Nu, doar ma jucam :).