01 iunie 2009

INSOMARUL il da favorit pe Geoana in lupta cu Antonescu pentru locul 2. Manipulare?

Sondaj INSOMAR comandat de Realitatea TV dat azi publicitatii:
PSD si PDL au cate 31 la suta, iar PNL-20. PRM are 6 la suta, UDMR 7, iar EBA 3,9%.
Cifrele arata ca in conditiile unei participari reduse la vot, asa cum se anunta, va conta modul in care partidele se vor mobiliza duminica. Continui sa cred ca PSD va avea un usor avans in fata PDL, dar scorul PDL plus EBA va fi peste cel al PSD. Un scor bun inregistreaza PNL, desi multi se asteptau ca dupa inlocuirea lui Calin cu Crin, partidul sa creasca rapid.

In seara asta, au aparut si cifrele pentru prezidentiale, de care eu unul ma indoiesc serios: Basescu 37,5; Geoana 24,3 iar Antonescu 15,7. Vadim are 6,8 in timp ce Duda 4,2. Imi e greu sa cred ca Antonescu are 4 puncte sub partid, dupa ce luna trecuta, tot INSOMARUL il dadea la 21 la suta. Sper sa nu fi inceput manipularea ieftina, in sensul ca Geoana se detaseaza deja in principal favorit pentru a intra in turul doi cu Basescu. Logica politica arata ca odata cu apropierea alegerilor, candidatii la prezidentiale se apropie de scorul partidului. La Geoana se observa asta, in timp ce liberalul Crin ar pierde teren. Voi ce credeti?

5 comentarii:

Sursele ... spunea...

pai cum poate avea PNL 20 si crin doar 15, crin fiind singurul lcru important intamplat in PNL in utlima vreme. cine ar vota PNL acum si nu l-ar vota pe Crin, ce motiv ar avea?

tu ce crezi

V.Cobuz

Paul spunea...

Este suspect că Antonescu stă sub partid.
Cred că sondajul urmăreşte să obţină o calmare a campaniei anti-Băsescu prin păcălirea PSD şi PNL.
Cred că cineva mizează pe autosuficienţa partidelor anti-Băsescu, dintre care unul la putere şi unul în opoziţie. Incredibil, cred că numai în România se putea întâmpla treaba asta.
Pe de altă parte, ce putem să deducem din faptul că sondajul comandat de Realitatea îl dezvantajează vizibil pe Crin?
Who is afraid of Crin?

CRISTINEL DUMITRU CIOANCĂ. spunea...

Poate ca sfaturile primite referitor la discurs si comportament nu sunt cele mai bune...

Unknown spunea...

Nu mi se pare ciudate nici cresterea lui Geoana si nici scaderea lui Antonescu sub cotele PNL. Prima este fireasca, daca ne uitam fie doar si la gafele recente ale lui Basescu. Ultima se explica prin faptul ca Antonescu, dupa victoria de la sefia partidului, a aratat tot mai multa lipsa de experienta.

lupascu spunea...

Buna ziua domnule Ghetau,

Manipulari ieftine, pe care dvs. le-ati sesizat f.corect.
Un candidat nu poate scadea 6-7 procente intr-o luna, decat daca face greseli majore...iar ceilalti nu pot creste in lipsa unor actiuni extrem de vizibile...
In sociologie este o teorie, cea a "spiralei tacerii", la care se face acum apel...daca sondajele, opinia publica, media, spun ca e asa..atunci asa trebuie sa fie..iar eu ca cetatean nu pot decat sa ma asociez curentului...
Privesc cu dezgust cum aceste metode se folosesc inca cu succes in Romania...

Cu stima,
Nicolae Lupascu