13 iunie 2009

PNL Iasi, din nou scor slab in municipiu

PNL a scos la Iasi un scor peste media nationala, gratie ajutorului oferit de primarii liberali din judet. Daca ne gandim insa ca PNL are peste 35 de primari, scorul liberalilor este inca mic, semn ca nu toti edilii in galben au pus osul la treaba.

Surpriza cea mai mare este Pascaniul, unde primarul liberal Craciunescu a reusit ca dupa numai un an de mandat, sa duca partidul abia pe locul patru, cu doar 12,9 la suta. Un rezultat la fel de slab a scos PNL si in municipiul Iasi (13,5). Analizele liberalilor arata ca scorul a crescut usor fata de ultimele alegeri, dar e clar ca partidul nu a decolat asa cum multi si-ar fi dorit.

Daca liberalii ieseni vor sa fie in continuare doar fruntasi in randul filialelor PNL din tara e OK. Daca insa cei din Podu Ros chiar tintesc la rezultate superioare la alegerile viitoare (mai ales cele locale!) e nevoie de sange proaspat. Organizatia pare a fi una inchisa, in care nu se intampla mare lucru si in care nimeni nu promoveaza pe bune, ci doar daca se are bine cu seful (boala e valabila si la PSD si PDL). In plus, PNL Iasi continua sa aiba probleme serioase la capitolul imagine, reusitele vechii guvernarii (investitii, in special!) fiind eclipsate de lipsa de inventivitate a unor lideri locali. Nu poti sa stai si sa astepti sa-ti pice voturi din cer, ca si cum ar fi un dat, iar in plus sa reprosezi in stanga si-n dreapta ca nimeni nu-ti vede meritele!

Un comentariu:

DANGA Marius spunea...

Raspunsul meu aici: http://www.danga.ro/blog/?p=255