22 iunie 2009

Testul Ritzi pentru PDL

Ministrul Tineretului a gafat. A bagat adanc mana in banii publici crezand ca potlogaria poate fi trecuta cu vederea. N-a tinut. Scandalul s-a extins rapid, iar PDL o scalda. Am auzit azi explicatii penibile, de genul celor pe care le auzeam doar din gura apropiatilor lui Nastase in timpul guvernarii PSD: sa vedem, sa analizam, nu avem probe.

Ce retine publicul: un tanar ministru de la PDL se comporta la fel ca ailalti. Semnalul e al naibii de prost pentru electoratul portocaliu. Ritzi poate ramane in functie, dar costurile de imagine pentru pedelisti vor fi pe masura.
Scandalul Ritzi e primul test major pentru PDL. Daca Ritzi ramane pe loc, pedelistii nu vor mai avea nici o credibilitate cand vor mai vorbi de coruptie. Pentru ca li va arata mereu medalionul-coruptiei atarnat la propriul gat.

2 comentarii:

CRISTINEL DUMITRU CIOANCĂ. spunea...

O parere : un ministru da un ordin si nici macar nu gandeste ca incapacitatea colegilor de partid sau a salariatilor propriului minister il poate duce la un pas de a gandi : oare am facut bine ca am permis ca Cip Paraschiv sa prefere... daca MIR a... are nevoie de bani, nu ... are...trebuie sa...nu...si atunci...e simplu... spui adevarul; am gresit sau nu am crezut ca trebuie sa verific orice hartie dar am s-o fac ! cata vreme...
...si era atat de simplu pentru Cip sa reziste...
Daca dl. Boc ar comasa unele ministere...

OllimpiuS spunea...

Jumatate din PDL solicita demisia lui Ritzi, jumatatea cealalta o sustine. Boc e de parere ca ar trebui gasit un inlocuitor si, vineri 3 iulie la pranz o anunta pe Ritzi ca trebuie sa-si dea demisia. Ritzi fuge la sediu de unde o suna disperata pe EBA. EBA fuge la Cotroceni. Telefonul lui Boc suna pe scurt. Bog sare in pozitie de drepti si raporteaza precipitat:
- Alo? Da, sefu'! Sa traiti sefu'! Am inteles sefu'!
In secunda doi Boc da ordin sa fie iute demolata prima teapa din Piata Victoriei. Cu toate acestea, lupta cu sistemul ticalosit continua cu aceeasi vigoare !