23 august 2009

Ce-ar insemna la Iasi plecarea (scoaterea) PSD de la guvernare

Se vorbeste intens zilele astea despre posibila debarcare a PSD de la guvernare. Nu e clar daca e vorba de iesirea PSD din guvern sau mai degraba de o scoatere pe tusa a social-democratilor.
Astazi, a fost lansat pe piata un document atribuit PSD, in care se arata ca incepand cu 1 septembrie, PDL si Basescu vor lansa atacuri furibunde impotriva PSD. Care ar avea ca scop trimiterea PSD in bancile opozitiei.

Ce ar insemna la Iasi acest lucru? In primul rand, PSD ar pierde jumatate dintre posturile din directiile descentralizate. E vorba de zeci de oameni (cu tot cu adjuncti), care la doar cateva luni de la instalare s-ar vedea nevoiti sa-si caute alte slujbe. PSD ar pierde si postul de prefect al judetului, ocupat in prezent de Victorel Lupu.

Intr-o situatie cel putin ciudata ar ajunge si PDL Iasi, care s-a grabit sa incheie un protocol cu PSD pana in 2012. Democrat-liberalii ar ramane in ofsaid in cazul in care la centru s-ar decide ruperea colaborarii PSD-PDL. La fel de ilogica ar fi si denuntarea protocolului local la doar cateva saptamani de la semnarea acestuia.

Niciun comentariu: