03 august 2009

Scandalul Cotidianul-Nistorescu si campania prezidentiala

Apropierea alegerilor prezidentiale precipita lucrurile in presa centrala. Trusturile se repozitioneaza, iar ziarele, televiziunile nu mai danseaza pe sarma independentei, ci cad de-a binelea pe alaturi. Dupa ce Realitatea TV a cotit-o brusc catre un anti-basescism evident, s-a dat semnalul schimbarii de atitudine si la Cotidianul.
E drept ca ziarul nu mergea tocmai grozav (intreaga presa scrisa e in cadere!), dar plantarea lui Cornel Nistorescu (un dusman declarat al lui Basescu!) in mijlocul unei echipe care, din pacate pentru el, intelege ce aia presa a fost o decizie neinspirata.
Ca sa nu mai punem la socoteala si masurile aproape dictatoriale ale noului sef care au aprins spiritele intr-o breasla ce nu bate cuie, ci slefuieste cuvinte.
Culmea, cea care a declansat scandalul este o ieseanca, Mirela Corlatan, o ziarista excelenta, scolita in Smardan, pentru care presa nu inseamna doar bani. N-a suportat ideea scoaterii unui material de pe cotidianul.ro, doar pentru ca cel vizat e prieten cu noul sef de gazeta.
Azi, Nistorescu a recidivat, anuntand ca editorialistul Cristian Patrasconiu (aflat in concediu!) e pus pe liber. Reactiile au venit in lant, Liviu Antonesei sau Robert Turcescu fiind doar doi dintre oamenii care au anuntat ca nu vor mai publica in paginile Cotidianului.

De ce a fost adus aproape cu forta Nistorescu la Cotidianul? In plina vara, relansarea unui ziar e o bizarerie. La fel, intr-o acuta perioada de criza, e greu de crezut ca tirajul va spori miraculos, iar cititorii se vor imbulzi la chioscuri.
Singura explicatie valabila ramane tot in zona politica: Cotidianul trebuia intors si el, aidoma Realitatii TV. Coalitia anti-Basescu isi face treaba. Acum se curata doar terenul, dar fiti pe faza, ca in toamna se scot tunurile!

Niciun comentariu: