29 august 2009

Unitati de masura diferite la PSD Iasi. Functie de calibrul membrilor

Cristian Nechifor a fost exclus din PSD Iasi, fiind banuit ca tradeaza partidul si il sustine pe Constantin Simirad. E un semnal clar al sefului suprem Nichita ca oamenii care misca in front sunt aruncati peste bord fara nici cea mai mica ezitare.
Pana la urma PSD Iasi are tot dreptul sa faca ordine in ograda cu garduri rosii. Desi, din cate inteleg, Nechifor n-a asistat la sedinta BPJ in care s-a decis propria mazilire. Deocamdata, exclusul tace, anuntatnd ca reactia sa ar putea veni peste ceva timp. O greseala tactica evidenta a unui personaj care, din pacate pentru el, n-are prea multa sustinere in filiala.
Nichita n-are curajul sa-l excluda pe Simirad din PSD Iasi. Pe Nechifor l-a executat scurt, fara nici o retinere. Doua masuri diferite ale unui lider ezitant si fricos.
Altceva e interesant. Si Simirad a membru PSD. Iar seful CJ nu danseaza de mult dupa cum canta Nichita. Ba mai mult s-a pus in repetate randuri de-a curmezisul politicii social-democrate iesene. Si totusi Simirad n-a fost exclus din PSD. Pentru ca Nichita n-are curaj. Sau are, dar isi da seama de posibilele consecinte.
Oricine din partid ar fi rostit vorbe grele, asa cum a facut-o Simirad la adresa lui Nichita ar fi fost mazilit. Social-democratia de tip Nichita are insa masuri diferite, iar pedepsele se aplica in functie de calibrul membrilor. Daca esti mic si nu contezi zbori, daca esti Simirad aplicam alte metode. Te inconjuram si punem cateii sa latre. Apoi mai vedem!

5 comentarii:

Vlad Ţepeş spunea...

Nechifor are interese la licitatiile pentru drumuri ale CJ Iasi... de aceea excluderea lui din PSD e de fapt o fapta buna care nu va ramane nerasplatita de Simi, pentru ca a venit dupa sustinerea din Consiliu.

garzanti spunea...

Il recupereaza Dan Carlan sau Relu, sa vedem care ajunge primul.

florin ghetau spunea...

Adomnitei a spus azi ca Nechifor n-are loc in PNL.

garzanti spunea...

O chestie tare, dar cu potential cred eu daca problema este abordata corect politic si i se da si un spirit european e un partid regional. Da un partid regional partidul iesenilor, mai ies 2-3 de la PSD ii recupereaza nea' Solki si pun de o initiativa locala.

O sa razi, sincer si eu zambesc, insa cred ca un bun manager politic o poate transforma intr-o chestie credibila si viabila.

Iulian Micu spunea...

Florin, eu zic ca e tocmai pe dos.
http://iulianmicu.ro/politica/Cit-de-fricos-este-de-fapt-Nichita.html