06 august 2009

O zi politica tare interesanta la Iasi

Dimineata, fix la ora 9.00, Nichita si Carlan au semnat protocolul de colaborare PSD-PDL. Poza larga de familie, consilieri PDL si PSD incadrandu-i pe cei doi, in picioare, exact ca la revolutie. Documentul prevede printre altele colaborare pana in 2012, indiferent daca la centru se schimba majoritatea dupa prezidentiale.
Fiecare semnatar dintre castiga cate ceva: Nichita nu va mai avea probleme In Consiliul Local, iar PDL isi asigura postul de vicepresedinte la CJ Iasi ocupat in prezent de liberalul Victor Chirila.

Ora 12.00, sediul CJ, Simirad, conferinta de presa. Nichita este facut cu ou si cu otet: un impostor, un tradator, paranoic etc. E cel mai virulent atac incasat de Nichita de la instalarea sa ca primar. Culmea, nu la un opozant, ci de la un coleg de partid. Pentru Simirad, Oprea ar fi fost mai bun ca primar, el avertizand ca in 2012 nu va mai repeta greseala. Adica se va bate ca Nichita sa nu mai iasa primar.

Politic, PSD Iasi pierde enorm in urma acestui scandal. Conflictul nu se va stinge prea curand, pentru ca Simirad nu-l iarta pe Nichita. Va continua sa toace din interior, atuncand sageti ori de cate ori va avea ocazia.
La acest moment, pentru Nichita singura varianta logica ar fi excluderea lui Simirad din partid, pentru ca vorbele sefului CJ de azi nu lasa loc de intors. Prelungirea conflictului, in interiorul PSD Iasi, e sinucigasa pentru partid, in preajma campaniei prezidentiale.
Prin duritatea atacului, Simirad cere practic excluderea sa din PSD Iasi, pentru a se victimiza apoi, intr-un alt culcus politic.

Niciun comentariu: