04 august 2009

Se reia batalia pentru majoritatea din CJ. Cateva scenarii

Intalnirea de sambata dintre sefii locali ai PDL si PSD, la care Simirad n-a participat, a vizat si situatia de la CJ. Totul va fi transat printr-un document in care PSD si PDL vor stabili trainice legaturi (pana in 2012??) la CL, CJ si intre cele doua grupuri de parlamentari.
Ce inseamna asta in contextul in care la CJ, Simirad e stapanul absolut? Urmeaza probabil ca dupa parafarea noului protocol, Simirad sa fie chemat la ordin de propriul partid. „Am stabilit asta si asta, trebuie sa colaboram cu PDL”, i se va spune ctitorului. Inclusiv Nichita isi doreste plantarea unui vice de la PDL, pentru a slabi influenta colegului de partid Simirad.

Sunt doua variante. Simirad accepta targul, caz in care poate pune conditii (fara Adascalitei, fara Serban etc...). Daca Simirad nu cedeaza, situatia se complica. I se va spune ca nu respecta deciziile PSD. Consilierii judeteni social-democrati vor fi chemati la stapanul filialei si li se va cere formarea majoritatii cu PDl. Adica peste capul lui Simirad. Aceasta ultima varianta e riscanta, desi PSD si PDL au in CJ 26 din cei 37 de consilieri. Dar nu vor avea sefia institutiei.

Din punct de vedere politic, Simirad e imprevizibil. Nu-i place sa fie pus la colt, n-a acceptat niciodata sa i se dea ordin. A facut tot timpul ce i-a trecut prin cap, fara sa dea socoteala partidului din care a facut parte. Nu e omul care sa tolereze vreun sef deasupra lui, iar pana acum i-a iesit. A castigat la vot tot ce se putea castiga. Prin PSD se vorbeste deja de posibila trecere a lui Simirad la PNL. Nu stiu daca l-ar ajuta prea mult asta, pentru ca oricum n-ar avea majoritate in CJ.
Ar mai fi o posibilitate, desi la acest moment, Simirad nu-si doreste asta. Odata trecut la PNL, Simirad sa candideze la primarie in 2012. Doar asa, sa strice niste jocuri.

Niciun comentariu: