12 august 2009

Ce rasturnari politice am putea avea in lunile urmatoare

Acalmie deocamdata pe scena politica, dar in culise se creioneaza deja strategia pentru alegerile din noiembrie. Cum toamna este aproape, partidele si diversele grupuri de interese arunca tot felul de fumigene. La PDL lucrurile sunt clare. Basescu e condamnat sa candideze, pentru ca nici un alt reprezentant al partidului nu ar castiga alegerile.
La PSD, Mircea Geoana e varianta oficiala, insa in culise se vorbeste intens despre posibila intrare in cursa a lui Sorin Oprescu in locul acestuia. Chiar astazi a fost aruncat pe piata un sondaj in care Oprescu (neanuntat ca si candidat!) ar lua la fel de multe voturi (22 la suta) ca si Geoana daca ar candida pe listele PSD.

Ciudat este comportamentul prezidentiabilului liberal Crin Antonescu, care a disparut complet din scena de cateva saptamani. Vizitele sale in teritoriu s-au rarit, singura veste despre el fiind ca isi pregateste discret nunta cu Adina Valean, colega de partid.

In acest moment, nimic nu e clar si e loc de surprize majore. Nici Basescu n-a turat motoarele, iar unii dau ca sigura inlocuirea guvernului Boc in septembrie si instalarea unui executiv (fara PSD?) numai bun pentru intrat in campania electorala. Nu este exclus nici ca Oprescu sa fie sustinut in final de PSD si PNL, in cazul in care calculele celor doua partide vor arata ca nici Geoana si nici Antonescu nu castiga in fata lui Basescu.

Niciun comentariu: