11 august 2009

Simirad, independentul din fruntea CJ Iasi

Tensiune mare in sala mare a primariei unde a avut loc sedinta extraordinara de CJ. S-a vazut ca Simirad a ramas fara aliati in Consiliul Judetean, vocea grupului PNL (destul de consistent totusi) abia auzindu-se astazi.
Seful CJ ramane acelasi personaj imprevizibil. Dupa ce in debutul sedintei a tras de timp, invocand ca sedinta este ilegala, legandu-se de tot felul de chichite, tonul sau s-a modificat spre final. Ba chiar el a facut propunerea (o fi fost in bascalie?) ca pedelistul Constantin Serban sa fie uns ca vicepresedinte in locul liberalului Chirila, iesit din sala, alaturi de restul grupului liberal.

Va fi pace la CJ Iasi? In nici un caz. Simirad nu iarta gestul lui Nichita, acela de a forta majoritatea cu PDL-ul. Nu-l va ierta nici pe Adascalitei, in ciuda asigurarilor din final ca divergentele ar putea fi date uitarii.
Administrativ, Iasul pierde din aceste controverse, pentru ca degeaba ai majoritatea in CJ, daca la varf persista neintelegerile.
Politic insa, lucrurile se complica, pentru ca nimeni nu stie ce va face Simirad in continuare. PSD Iasi ramane vulnerabil pe zona CJ, pentru ca, Simirad face parte doar formal din partid. In realitate, social-democratii nu se pot baza nici un moment ca Simirad va reveni la matca si va asculta sfaturile partidului.
Putem spune asadar ca, de astazi a aparut un independent la CJ: Constantin Simirad. Un spin pe tulpina PSD a rasarit in vaza de pe biroul lui Nichita.

Intrebare: Il va mai sustine Simirad pe Geoana la prezidentiale? Astept verdictul vostru in sondajul de pe blog.

Niciun comentariu: