29 august 2009

Vom avea 30 de meciuri europene toamna asta. E important fiecare punct pentru clasamentul coeficientilor

Cinci echipe romanesti merg mai departe, patru in Grupele UEFA (Steaua, CFR Cluj, Dinamo si Timisoara), iar una (Urziceni) in Grupele Ligii Campionilor. Asta inseamna ca pana aproape de Craciun vom avea in total vreo 30 de meciuri, transmise pe TVR1 (Liga) si PROTV si Sport.ro (grupele UEFA).
La fel de important este ca putem face multe puncte, astfel incat si in anii care vin sa avem 6 echipe in Europa. Deocamdata, coeficientul Romaniei e 2,750 (cat intreg anul trecut), insa punctajul poate fi serios imbunatatit.
Anul viitor, Romania va avea acelasi nr. de echipe in cupele europene, insa in 2011 avem sansa sa trimitem 2 echipe direct in grupele Ligii. Pentru asta trebuie sa depasim Ucraina si Rusia in topul coeficientilor. Vestea buna este ca atat Rusia cat si Ucraina au ramas cu mai putine echipe in cupele europene (rusii mai au 2 din 6, ambele in Liga Campionilor, iar ucrainienii 2 din 6). Clasamentul la zi il gasiti aici.
Diferenta dintre noi si rusi (3,5 puncte) e totusi mare, pentru ca la sase echipe cate avem noi ar trebuie sa facem de acum incolo 21 de puncte (8 victorii si 5 egaluri). Conditia e ca rusii sa nu faca mare branza in Liga Campionilor (perfect posibil acest lucru!), iar noi sa ne batem pentru fiecare punct!

Niciun comentariu: