05 august 2009

De ce ii convine lui Nichita prietenia cu PDL Iasi

Colaborarea intre PSD si PDL la Iasi ar trebui sa mearga ca unsa. Aici nu e vorba de iesitul din rand al unuia sau altuia, ci ma refer la proiectele importante ale orasului. Aeroportul, soseaua de centura sau autostrada cu Ardealul bat pasul pe loc, nu pentru ca politicienii Iasului s-au certat intre ei, ci din cauza lipsei de influenta la centru.
Degeaba se chinuie Nichita sa arate ca el e stapanul regiunii daca la Bucuresti nu se vede mare lucru din imbatosarea social-democratului de Bahlui. La fel si in cazul lui Dan Carlan, a carui traiectorie politica e greu de inteles in ultimul an si jumatate.

De ce e totusi necesar un protocol de colaborare intre PSD si PDL la Iasi? S-a schimbat cumva majoritatea guvernamentala? Ce i-a impiedicat pe acesti domni in cele 6 luni de cand sunt impreuna sa faca lucruri notabile pentru Iasi? Se va misca vreo roaba de pamant la Aeroport dupa semnarea noului acord? Nu era si pana acum acest proiect o prioritate pentru Iasi?
Din acest punct de vedere, protocolul cu pricina pare un simplu act care sa convina mai degraba liderilor celor doua partide (Nichita si Carlan) decat un document serios care sa miste lucrurile. Lui Nichita, documentul ii pica precum o manusa, intrucat in felul asta isi asigura linistea in CL, eventual pentru noi imprumuturi. In plus, guralivii parlamentari PDL ar fi pusi cu spatele la zid, pentru ca a critica in continuare activitatea primariei i-ar situa in afara noii intelegeri de taina PSD-PDL. Cum vocea alesilor PSD nu exista (n-o sa-i auziti pe Ratoi, Mocanu, Lazar mandatul asta), Nichita ar dori imblanzirea cohortei de uninominali PDL (Popa, Spanu, Paduraru, Oajdea, Movila, Oprea), care sunt oricum mai vizibili prin simplul fapt ca au fost alesi in colegii din municipiul Iasi.
De partea cealalta, Dan Carlan incearca sa-si asigure la randu-i viitorul imediat (macar pana la prezidentiale), intr-o filiala pe care nici macar durul Berceanu n-o poate struni.
In orice caz, linistea care s-ar asterne peste Iasi (pana in 2012!) este exact ceea ce-si doreste Nichita, mai ales ca la nivel local PSD e la putere, iar PDL se afla in opozitie.
Ramane de vazut daca pedelistii din preajma lui Carlan vor inghiti galusca protocolului otravit!

Niciun comentariu: