05 februarie 2009

De ce il iubeste Simirad pe vicele Chirila

Pentru Simirad, noua alianta de guvernare PSD-PDL nu inseamna nici macar o ceapa degerata. Poate ca nea Simi' ar vrea sa accepte „trainica” alianta, dar vremea primavarateca il impiedica pe seful CJ sa gandeasca in acesti termeni. Cum in birourile de la CJ nu sunt congelatoare, ci doar toalete incapatoare, iar ceapa a ramas in starea sa initiala, nici Simirad n-a inteles ca vremurile se schimba ametitor de repede. Punandu-l pe Nichita intr-o situatie jenanta fata de colegii de coalitie, pentru ca sefii PDL vor sari in sus, racnind ca intelegerea nu e respectata.
Asa ca, pentru a-l matura pe vicele liberal Chirila din institutie si a inscauna un pedelist, nea Costica are nevoie de un faras in care sa gaseasca biletelul cu cererea si motivarea schimbarii.
Habar n-am daca pe Simirad l-a apucat brusc o dragoste nebuna fata de subalternul sau, insa amorul declarat fata de vicele cejist, pune paie pe foc in razboiul surd, dar tot mai vizibil, intre cele doua palate. Ce il va determina pe Simirad sa accepte mutarea, vom afla probabil dupa o noua intalnire de taina, in biroul sefului CJ, cand mai-marii Palatelor se vor duela verbal, apoi vor cadea de acord ca n-ai cum sa bati cu ciomagul la usa Guvernului, atat timp cat in Casa Patrata au mai ramas ramasite liberale, gen biroul lui Fenechiu, placutza subprefectului Bodea sau parfumul de Barnova.
Daca tot vorbim de schimbari, logic ar fi ca mutarile locale sa nu fie afectate de combinatia ciudata incheiata la nivel central intre PSD si PDL.
Intrebare: Daca guvernul PSD-PDL se rupe, ce ar trebui sa faca Simirad? Sa-l schimbe din nou pe vicele de la CJ, pe motiv ca e de la PDL?

Un comentariu:

Cogitto spunea...

Lui Simirad ii place de vicele sau pentru ca lui Chirila ii plac minorele. Atentie, nu e un sofism.