26 februarie 2009

Subprefectii de Iasi ai PDL mai au de asteptat

Cristian Angheluta si Dragomir Tomaseschi au intrat in concediu, la scurt timp dupa ce s-au angajat ca functionari in primaria Miroslava. Vestea proasta pentru cei doi este ca azi la Suceava, premierul a anuntat ca prefectii si subprefectii nu vor mai fi numiti pe criterii politice. Cu alte cuvinte, PDL si PSD au renuntat la ciudata lege, care prevedea politizarea institutiilor, dupa ce probabil au primit semnale proaste de la Bruxelles.
Colac peste pupaza, cei doi subprefecti numiti pe filiera PNL, Bodea si Etcu, au intrat si ei in concediu, asa ca drumul celor doi portocalii catre Casa Patrata e al naibii de complicat.

2 comentarii:

Vlad Ţepeş spunea...

:) Poate raman la Miroslava, daca tot au dat concurs si si-au dorit atat de mult!:) Parca si-au dat demisia de la fosturile locuri de munca, nu?:) Acest episod este tot un calcul gresit de tip D.C., care a vrut sa arate lumii cat de corecti sunt ei si de fapt au demonstrat contrariul. O sa o sa ii puna subprefecti, dar putin mai incolo. Doamne, cat de mult au gresi ca l-au ascultat pe cel care le-a spus sa dea concurs la Miroslava!

AV spunea...

Ma surprinde ca onor domnii cu pricina sunt deja in concediu, dupa ce tocmai s-au angajat. nu stiu sa existe vreo prevedere in legislatia romaneasca, dar in occident nu ai voie sa iti iei concediu in anul in care te angajezi, intrucit abia iti aduni zile de concediu pe care le vei lua in anul urmator (Franta), sau nu poti sa iti iei concediu in primele X luni...
Presupun ca e concediu fara plata, caci altfel cum ar justifica angajatorul plata unor zile de concediu, sa zicem 10, pentru un contract de munca de doar... 15 sau 30 de zile. Pentru ca e clar ca tovarasii astia nu sunt veniti acolo ca sa presteze in serviciul comunei, ci in deserviciul acesteia (luind locul unora care poate chiar ar fi vrut sa lucreze pentru oamenii din ale caror impozite e platit salariul functionarilor).