28 februarie 2009

Crin Antonescu e pe val. Important e ceea ce va face dupa ce ajunge sef la PNL

Crin Antonescu are sanse serioase sa ajunga presedintele PNL. Are discurs, ceea ce conteaza enorm in vremuri de opozitie, iar nimeni nu-i poate reprosa ceva legat de coruptie. Cele doua lucruri vor conta pentru delegatii PNL care vor vota la congresul din 20-21 martie. In plus, Crin nu e tipul de smecher pe care-l vedem peste tot in politica.
Are umor si gaseste rapid verbul potrivit. La fel si adjectivele.
Dincolo de discurs, incomparabil mai bun ca al lui Tariceanu, Crin Antonescu intra ca in branza printre sustinatorii lui Tariceanu. Filiala dupa filiala isi anunta sprijinul pentru Crin.
Azi la Iasi, poza memorabila la conferinta PNL: de la stanga la dreapta, Bogdan Olteanu, Relu Fenechiu si Crin Antonescu.
Laudele reciproce intre Relu si Crin i-au displacut profund lui Olteanu. Stanjenit, Olteanu a dat de inteles ca aproape nu-l intereseaza congresul PNL, semn ca in tabara Tariceanu, disperarea e mare.
Probabil ca liberalul Crin va ajunge presedinte. Totusi, un partid nu poate astepta totul de la un singur lider. Oricat de frumoasa ar fi vitrina, trebuie sa convingi ca si pe interior magazinul arata la fel de dichisit. Altfel, vizitatorul iti calca o data pragul, apoi uita de tine.
Antonescu poate constitui surpriza urmatorilor ani pentru politica romaneasca. Pentru asta va trebui sa dovedeasca ca in spatele discursului sau admirabil nu se ascunde doar ura impotriva lui Basescu. In primul rand va trebui sa arate faptul ca e un bun organizator.

Niciun comentariu: