11 februarie 2009

Lupi degizati in oi sau transhumanta subprefectilor de la Miroslava

Chestia cu angajarea celor doi pedelisti Dragomir Tomaseschi si Cristian Angheluta la primaria Miroslava e legala, dar profund imorala. Cei doi nu vor sta prea mult in birourile celei mai bogate primarii din judet, totul fiind un aranjament ieftin pentru a deveni functionari, pentru ca apoi guvernul sa-i propteasca la Prefectura.
Miscarea arata pana unde se poate merge in politica si cat de marsav e fenomenul. Baietii au devenit functionari, vor fi inscaunati cat de curand ca subprefecti, dar pe fruntea lor stampila a fost deja pusa.
Cum sa renunti la avocatura? Dar la sefia RAR? Si pentru ce? Va las pe voi sa ghiciti.
In politica, lupii pot deveni oricand oi. Isi trag blana pe deasupra, apoi ies la pascut. Chiar daca nu le place iarba, n-au de ales, amestecandu-se fara probleme in turma. Noaptea, „blandele” mioare revin la statutul de carnivore, sfarteca vreo 2-3 „colege” de staul, iar dimineata ies din nou pe imas, ascultand cuminti fluierul ciobanului.
A inceput marea transhumanta politica. Laolalta, lupi si oi coboara in zonele joase, unde clima e prietenoasa si iarba e grasa. Prima oprire: Miroslava. Urmeaza statia Casa Patrata cu staulul pe partea dreapta!

2 comentarii:

Vlad Ţepeş spunea...

Nu de procedura de concurs discuta cetatenii, ci de modalitatile de a da o spuza de legalitate unor calcule politicianiste.

1. Posturile respective nu puteau fi scoase la concurs, toate posturile din administratie fiind BLOCATE. Veti spune ca tocmai acestea doua nu sunt blocate, ceea ce demonstreaza ca Guvernul una spune pentru populatie si alta face pe din dos. Dupa cum tot pe din dos si-au marit cheltuielile lor de protocol, deplasare si reprezentare.

2. Oamenii aceia si-au lasat posturile banoase pentru o chestie nebanoasa. Acest lucru demostreaza faptul ca se urmareste alt interes decat cel de a ocupa functia pentru care s-au inscris la concurs, lucru care este cel putin imoral. Aceste posturi erau destinate unor functionari publici adevarati, nu unor functionari publici de lux. Din cauze ca acestea se duce Romania de rapa! Poate intr-adevar ar fi existat doi oameni care isi cautau post conform pregatirii lor, dar nu aveau nici o sansa, pentru ca altii TREBUIAU sa castige concursul. Si daca toata lumea stie ca posturile publice sunt blocate - asa le-a spus la TV - de ce sa mai caute?

3. Primariei Miroslava ii sunt impuse niste cheltuieli - salariul celor doi - in urma impunerii unor lucruri pe care sigur nu ei si le-au dorit. Acest lucru poate seamana cu ceea ce se intampla intr-un stat mafiot.

Concluzionand, consider ca nu e un lucru bun ceea ce s-a intamplat cu acest concurs si nu trebuia sa intample asa, mai ales ca obligativitatea de a intra in randul functionarilor publici avea termen de impunere de 5 ani... mie mi-ar parea rau dupa fostul serviciu in locul lor.

Paul spunea...

Ma intreb de unde iti vin titlurile pline de ironii din ultimul timp. Nu pari genul de blogger/jurnalist cu simtul umorului.