09 februarie 2009

Scandalul din PSD, aprins de doi oameni cu probleme mari de imagine

Cica s-a reaprins scandalul din PSD. Care scandal? Cel intre Mitrea si Hrebenciuc? Hm. Cand auzim de cele doua personaje, aproape ca nu mai conteaza subiectul disputei lor. Combinatorul, dupa cum e poreclit Hrebe' l-a deranjat pe Mitron. De ce? Pentru ca primul s-ar fi luat de modul in care Miron isi promoveaza nevasta in politica. Conflictul are la baza si alte teme, la fel de marunte.
„Daca a zis asa atunci e magar”, raspunde Miron, starnit ca „guzganul rozaliu” e preocupat de treburile familiei.
E clar ca Hrebe' si Miron nu se suporta, dar nu astea sunt motivele reale ale divergentelor. Scandalul are bataie mult mai lunga, iar miza e controlul unei parti a partidului. Pentru ca in jurul fiecaruia stau fideli gata sa sara la beregata celorlalti. Deocamdata, Mitrea e in corzi. S-a luat de Geoana cu ceva timp in urma, iar acum tinta e Hrebe'. Mai ales dupa ce colegii l-au servit pe Voiculescu cu postul de vicepresedinte la Senat, in defavoarea sa.
Miron nu se poate bate cu toti deodata (nici Vanghelie n-a fost iertat), iar asta pare mai degraba o strategie a fostului sindicalist. Deschiderea mai multor fronturi in acelasi timp, i-ar putea fi fatala lui Mitrea, pentru ca e greu sa sari la beregata lui Geoana, apoi, in scurt timp, sa rapui „Guzganul care este”.
Unii spun ca Mitrea cauta o „nisa” in PSD, pentru a se legitima apoi ca un luptator care se bate deschis cu cei care-l calca pe bataturi. Pentru binele partidului, evident! Va tine strategia? Greu de crezut!

Niciun comentariu: