01 februarie 2009

O precizare dupa postarea lui Carlan pe blogul sau

Dan Carlan scrie pe blogul sau ca s-a inchis o rana dupa CCJ-ul de ieri al PDL. Sedinta in care actualul lider a fost reconfirmat in functia de sef al filialei cu un scor zdrobitor. Ce nu pricepe Dan Carlan este insistenta unora de a afla cine sunt cei cinci care s-au abtinut la votul de incredere.
Cum subsemnatul a fost indiscretul care a pus intrebarea cu pricina in conferinta de presa de ieri, se impun cateva precizari:
Intrebarea de la Motelul Bucium suna oarecum altfel: Cine sunt cei cinci si daca printre ei se numara si vreun parlamentar din organizatie? Pentru ca una e sa se abtina delegatul PDL de la Costuleni, spre exemplu, si altul e semnalul daca sa zicem doua dintre voturi vin din partea unor parlamentari PDL. Capata alta greutate.
N-am primit raspunsul, iar carcotasii vor intreba repejor ce relevanta are toata chestia asta daca votul a fost 512-5?
Le reamintesc tuturor ca in democratie, orice individ are dreptul la opinie, vot etc. Daca un singur individ are o alta parere fata de restul grupului din care face parte, punctul sau de vedere trebuie ascultat, luat in seama, pentru ca (vorba lui Flutur) e periculos cand toti se aseaza in spatele liderului fara sa cracneasca.
Fara indoiala, Dan Carlan a repurtat un succes important. Insa seful PDL ar trebui sa nu uite ca votul multora din cei 512 a fost unul otravit, in vreme ce optiunea celor 5 poate ca a fost una deschisa si sincera. Meditati la asta domnule Carlan, mai ales ca in politica, unii sunt precum salcia. Sa indoaie la fiecare adiere de vant!

5 comentarii:

Dan Stormbringer spunea...

Dar nu ne-ai spus cine-au fost cei 5 dizidenti...

florin ghetau spunea...

Pai sedintza a fost cu usile inchise, iar dupa cum vezi sefii PDL Iasi au bagatelizat chestiunea. Vor iesi singuri la iveala, mai devreme sau mai tarziu...

Dan Stormbringer spunea...

Bine macar ca il combati pe Carlan, pana ajunge dictator...
Dar daca ajunge , de te mai faci?... salcie?

garzanti spunea...

@Dan Stormbringer

Nu are cum sa mai ajunga dictator, e un succes aparent de ochii lumii, dictator ar fi ajuns daca ii iese pasenta cu un nou mandat. Acum supravietuirea lui politica depinde doar de abilitatea lui si de capacitatea lui de a controla arta compromisului. Dan Carlan depinde multi oameni din PD-L acum care ii intretin pozitia, pentru a preveni ascensiunea lui Dumitru Oprea care in mod sigur ar fi cu adevarat dictator.

Iulian Micu spunea...

Stiu eu cine sint cei 5 :). Adica, stiu cine nu sint cei 5 ...
http://www.iulianmicu.ro/politica/Cei-5-care-au-speriat-massmedia.html