23 februarie 2009

Dilema in PNL Iasi: Crin sau Calin?

Dupa ce au pierdut puterea, liberalii au o mare problema: sa-l schimbe sau nu pe Tariceanu. Unii spun ca actualul lider al PNL nu e bun pentru opozitie si ca vorbele mestesugite ale lui Crin ar prinde la electorat mult mai bine, cel putin la electoratul din mediul urban.
La Iasi, nimic nu e clar, desi sunt semne ca o buna parte dintre liberalii din Podu Ros ar merge cu Crin. Cei mai multi pro-Crin fac parte din filiala municipala a PNL, condusa de Adomnitei. Surprinzator, ar spune unii, mai ales ca Adomnitei a fost uns ca ministru la Educatie cu sprijinul direct al lui Calin.
Cat il priveste pe Fenechiu, acesta tatoneaza terenul, iar ultima cearta cu Tariceanu (zilele trecute pe tema bugetului) l-ar putea impinge catre tabara Crin. Intr-o conferinta de presa tinuta in urma cu o luna la Iasi, Fenechiu a spus ca ambii ar fi buni la conducerea partidului. Urmeaza sedinte cu scantei la liberali si probabil vizite surprize de la centru. Desi, inclusiv sustinatorii lui Crin de la Iasi spun ca sansele acestuia de a accede la sefia PNL nu sunt foarte mari.

2 comentarii:

DANGA Marius spunea...

Florine, ai un chef de scris astazi ...

M.

Paul spunea...

Ai dreptate, dar vezi tu, atunci cand Adomnitei i-a topait in cap lui Oprea la universitate, Adomnitei actiona la ordinele lui Motoriceanu. De vreme ce Crin Antonescu pare sa fie adeptul unei intrari la guvernare alaturi de PDL, asa s-ar justifica afinitati intre Crin Antonescu si Adomnitei, via PDL. Desi eu zic ca PNL-ul lui Crin Antonescu va incerca sa intre cu buldozerul in intentia de vot urbana pentru PDL. Un PNL mic si rau erodeaza PDL. Crin Antonescu n-are cum sa intre in rural, nici macar sa pastreze ciupelile de la PSD.