31 august 2009

5 variante pentru Simirad in afara PSD

Pentru prima oara de la declansarea conflictului cu Nichita, Simirad a vorbit ca si cum ar fi deja in afara PSD. A spus azi ca nu va pleca din partid, ci prefera sa fie dat afara.
„In 10 zile voi anunta un nou proiect politic”, a dezvaluit Simirad. Dar daca in acest interval, Nichita il lasa cu carnet de membru PSD, ce face, pleaca singur?
N-a dat nici un indiciu despre ceea ce ar putea insemna noul proiect politic. „Nu insistati, o sa vedeti la momentul potrivit”, a continuat seful CJ Iasi.
L-am intrebat daca se va alatura lui Oprescu, eventual intr-o noua grupare care ar putea lua nastere in perioada imediat urmatoare. A negat, insa nu foarte convingator.

Care sunt totusi variantele lui Simirad?
1. Se duce la PNL. Are deja o relatie buna cu reprezentantii liberali din Consiliu, dar doar atat. Nu e iubit peste masura in cadrul filialei din Podu Ros. Odata ajuns la PNL ar da peste Fenechiu si nu stiu in ce masura s-ar simti mai confortabil cu noul stapan. Trecerea sa la liberali n-ar fi insa o mare surpriza.
2. Pleaca la PDL. Varianta aproape imposibila, cel putin cat timp filiala e condusa de Dan Carlan. Nici alti pedelisti nu-l inghit pe Simirad, iar trecerea sa in barca PDL ar fi greu de explicat electoratului. Singura posibilitate ar fi ca liderii PDL de la centru sa impuna acest lucru, caz in care Simirad sa preia sefia filialei. Greu de crezut si asta.
3. PRM, PNG sau oricare alt partid minuscul ies din calcule. Simirad e imprevizibil politic, dar s-ar descalifica daca face acest pas.
4. Alege varianta sa ramana independent. Putin probabila si asta, pentru ca Simirad are nevoie de spate politic. Independenta nu i-ar oferi sanse sa reziste politic si nici sa lupte pentru noul sau tel: daramarea lui Nichita.
5. Mai ramane varianta afilierii sale unei noi constructii politice. Pe scena politica, candidatura lui Sorin Oprescu la presedintie e data ca sigura. Unii spun ca primarul capitalei va face anuntul pe 20 septembrie. Nu e exclus ca in preajma momentului anuntarii candidaturii sa apara o miscare, grup de initiativa sau in orice caz, semnele un nou partid de stanga. Care ulterior sa-l aiba in frunte pe doctorul-primar. Poate ca nici vestea ca Octav Cozmanca va fi seful campaniei electorale lui Oprescu nu e intamplatoare, Cozmanca fiind vechi prieten cu Iliescu si bun cunoscator al PSD-ului. Noua constructie politica i-ar pica sefului CJ ca o manusa, in lupta sa cu Nichita, devenit peste noapte inamicul sau nr. 1.

Voi ce spuneti? Ce credeti ca va face Simirad, incotro o apuca?

5 comentarii:

garzanti spunea...

partidul iesenilor :) ar fi o chestie super-tare, un partid regional care sa surclaseze partidele clasice si sa negocieze in favaoarea regiunii una sau alta gen udmr

florin ghetau spunea...

da, dar iti trebuie un anumit nr. de filiale judetene precum si un nr. destul de mare de membri.

D.T. spunea...

Asta am prevazut si eu ieri cand te-am citat :), adica varianta Oprescu.

Cogitto spunea...

trebuie sa recunosti, florine, ca, daca nu era simirad, nichita ramanea fara nici un fel de opozitie in plan local. oricum, jaful e suficient de mare si, din pacate, irecuperabil... oricati ani de inchisoare (vezi sa nu!) i s-ar da dorohoianului.

garzanti spunea...

Da Florin ai dreptate, intr-adevar e destul de greu sa mai faca ceva in sensul asta in conditiile actuale ale uninominalului. Vremea partidelor cu o locomotiva gen simirad a cam trecut.

@Cogitto

Ai dreptate Simirad este singurul care face opozitie, nici macar PNL-ul nu se ridica la nivelul lui.