30 august 2009

Candidatura lui Oprescu l-ar putea scoate pe Geoana din joc

Sorin Oprescu pare tot mai decis sa candideze la prezidentiale. N-a spus-o raspicat, dar da tot mai multe semne in acest sens. Ba mai mult, se vorbeste intens despre varianta ca seful sau de campanie sa fie Octav Cozmanca. Daca intr-adevar, asa se va intampla, Mircea Geoana va avea mari probleme.

Oprescu ar fi muscat oricum din electoratul PSD. Asa s-a intamplat si la Bucuresti, unde independentul Oprescu l-a spulberat pe Cristian Diaconescu, desi diplomatul e una dintre figurile curate ale social-democratiei dambovitene.
Plantarea lui Cozmanca in fruntea campaniei lui Oprescu da fiori staff-ului PSD. Exmatriculat din partid, Octav Cozmanca va dori sa demonstreze vechilor colegi de partid ca au gresit cand l-au tras pe linie moarta. Socotit un bun organizator, crescut la scoala veche a partidului, Cozmanca pastreaza suficiente legaturi in filialele PSD, fiind cel care s-a ocupat de catunele pesediste timp de atatia ani.
Nu e de neglijat nici vechea prietenie Cozmanca-Iliescu, oamenii bunicutei asteptand numai un semnal pentru a porni ofensiva.
Faramitarea voturilor in zona stangii nu poate decat sa ii bucure pe Traian Basescu si pe Crin Antonescu. E greu de spus daca Oprescu va reusi sa intre in turul doi, totul depinzand insa de ecourile candidaturii primarului Capitalei in cadrul PSD. In orice caz, intrarea in cursa a lui Oprescu redeschide batalia pentru turul doi, dupa ce se parea ca Geoana se indreapta catre finala cu Basescu. In noile conditii, oricare dintre cei trei (Oprescu, Geoana, Antonescu) are sanse sa intre in turul doi.
Ar mai fi o varianta, aceea ca PSD sau PNL(sau ambele) sa renunte la propriul candidat, desi in acest moment ar fi mai degraba o dovada de slabiciune afisata de formatiunile cu pricina.

2 comentarii:

garzanti spunea...

Spui ca Octav Cozmanca ar fi motivat ca sa demonstreze celor de la PSD ca au gresit cand l-au exmatriculat. Ca si alegator ce sa inteleg, pe de o parte presa tipa si il arata cu degetul pe Cozmanca pe de alta parte partidul greseste daca il scoate pe linie moarta si tot partidul e vinovat. Aici e un non-sens.

Mie Oprescu nu mi se pare un tip "outstanding", nu am vazut chestii grozave facute la primaria Bucurestilor in afara de circul cu carnati si torturi.

Geoana e un prostanac, si un disperat, e disperat dupa voturi si face tot felul de promisiuni stupide.

Basescu sincer... chiar daca inca mai are votul meu momentan e o mare dezamagire. A facut numai circ si numai scandal.

Antonescu mi se pare ca nu spune nimic concret - inodor si incolor intr-un cuvant.

Chiar nu gasim un om capabil sa ne conduca, un Carol I ceva?

florin ghetau spunea...

Eu nu am spus ca Octav Cozmanca e un tip ok, ci doar ca a fost un bun organizator pentru PSD. Nimeni nu misca in front cat timp el a fost la butoane.
Cat despre Oprescu, am si eu indoieli ca poate prinde turul 2 (Romania nu-i Bucurestiul!), dar stilul sau giumbuslucar prinde.