19 decembrie 2009

Afacerea Colinda sub geamul prefectului

Prefectura n-are bani de protocol. Si umbla cu cerutul. Cum in zilele urmatoare, pe sub geamul prefectului vor rasuna colindele, dom' Tomaseschi s-a gandit sa faca rost de bani trimitand scrisorele firmelor. Tariful: 10.000 de lei de caciula, dupa cum aflam din Ziarul de Iasi. Afacerea nu e noua in administratia ieseana, dar nu e deloc sanatoasa. Moda se aplica si pe la primarie, cand e vorba de fotbal sau de sarbatorile orasului. Daca firma X da benevol banii e una, dar sa mergi tu ca institutie sa-i ceri e cu totul altceva. Mai ales in vremuri de criza, cand afacerile oricum merg anapoda.
Patronii respectivi n-ar trebui sa fie generosi cu institutiile miloage, iar daca sunt ulterior stransi cu usa de autoritati, prin trimiterea de controale, i-as sfatui sa vorbeasca deschis despre asta. Eu unul promit sa le ofer „spatiu tipografic” gratis pe acest blog.
Daca tot vrea sa faca rost de bani pentru colindatori, ii dau un sfat prefectului: sa apeleze la oamenii de afaceri portocalii din fostul sau partid.

PS: Motive intemeiate m-au tinut departe de blog in ultimele zile...

Niciun comentariu: