08 decembrie 2009

Contestand alegerile, Geoana vrea sa-si salveze pielea in propriul partid

Va imaginati ca Geoana chiar isi inchipuie ca alegerile vor fi anulate? Sau ca va determina BEC-ul sa ia de bune rezultatele din exit-poll-uri care il dadeau castigator? Nicidecum. Pentru Mircea Geoana a venit momentul adevarului.
In teritoriu, oamenii care au tras pentru partid nu pricep cum de s-a putut pierde batalia. PSD a avut tot, iar acum s-a ales cu praful de pe toba. PSD a avut structuri bine infipte in teritoriu, un PNL imbracat din cap pana in picioare in rosu precum Mos Craciun, a avut UDMR, PRM, PNG, dar mai ales l-au avut pe Johannis. Care, spre deosebire de taranistul Ciuhandu (Basescu a luat 70 la suta in orasul Timisoara!!) a jucat inteligent, neafisandu-se la mitingurile electorale alaturi de Geoana. La toate acestea s-au adaugat imperiile media, care au avut rolul activistului inrait. Cu toate astea, Geoana a pierdut. Cum de s-a putut una ca asta?

In loc de explicatii, Geoana cauta colacul de salvare. Dupa topaiala de aseara, liderul PSD a ajuns sa se furiseze in sediul partidului pentru a nu da explicatii jurnalistilor. Geoana stie ca zilele sale la varful PSD sunt numarate in cazul in care nu aduce oastea social-democrata la masa bogatilor. Liderii din teritoriu nu s-au batut cu dusmanii portocalii pentru a ajunge in opozitie, ci pentru acces la resurse. N-a iesit, iar supararea e mare. Mai ales in filialele care au tras si au obtinut scoruri bune.
Cum cea mai buna aparare este atacul, Geoana a pornit razboiul. Nu recunoaste alegerile, pe motiv de fraude. Fraude care nu existau aseara, la momentul topaielii. Imi si imaginez ingerii PSD fata in fata cu hotii de voturi de la PDL.

Mircea Geoana nu va rezista in fruntea PSD. Decat o perioada scurta. Nu stiu daca e vorba de saptamani sau de cateva luni, dar zilele sale la sefia partidului sunt numarate.

Niciun comentariu: