12 decembrie 2009

Nichita si raporturile de forte din interiorul PSD

Balamucul alegerilor se va sfarsi, insa pentru Mircea Geoana vin vremuri grele de tot. Deja in partid a aparut prima falie la vedere, iar in teritoriu se fac deja scenarii privind avantajul sau dezavantajul de a-l mai sustine pe Geoana la conducerea PSD.
Ieri, Mitrea, Diaconescu si Oprescu s-au intalnit amical la un restaurant din Capitala, unde, cu siguranta ca nu s-a servit doar mamaliguta cu branza. Ci s-a discutat despre viitorul PSD. In zilele urmatoare, vom vedea tot mai clar pozitionari in interiorul PSD, pentru ca daca pierzi startul s-ar putea sa pierzi tot. Ce vedem? Deocamdata, Geoana se poate baza in mod cert pe Vanghelie si Hrebe, care stiu ca indepartarea actualului lider PSD le-ar subrezi pozitiile in PSD.
Zilele trecute, Gheorghe Nichita (vicepresedinte PSD) a dat si el un semnal interesant. Intrebat cine ar putea conduce pe viitor PSD, Nichita a spus: Poate fi Geoana, poate fi si altcineva...
Cu siguranta, Nichita isi negociaza inca de pe acum viitorul sau in PSD. Nu e exclus sa-l vedem in cateva zile pe Nichita, iesind cu noi declaratii taioase la adresa lui Geoana. Asta in ciuda faptului ca acelasi Nichita s-a pozitionat clar de partea lui Geoana in ultimul an, tinandu-se scai de acesta la fiecare reuniune importanta a PSD. Dar pentru ieseanul Gigi n-ar fi nici o problema daca ar schimba macazul, daca va simti ca pariul Geoana e deja pierdut.

La fel de interesant, Iliescu sta la cutie, dar se vede ca scandalul cu fraudele invocate de o parte a PSD nu ii este pe plac. La fel, nici Nastase nu agreeaza povestea cu furtul, spunand insa ca e necesara o analiza serioasa in partid.
Ce se va intampla? Pana acum, observam doar ca taberele din PSD incearca sa castige cat mai multi adepti, in perspectiva Congresului de peste putin timp, unde Geoana va trebuie sa explice esecul usturator de la prezidentiale. Nu e limpede cata forta are acum fiecare tabara, dar sunt de asteptat replieri spectaculoase.
Ceea ce mentine acum subreda unitate din PSD este taraboiul cu fraudarea. Dar cum subiectul nu va putea fi tinut in atentie prea mult timp, va veni si ziua decontului.

Niciun comentariu: