28 decembrie 2009

Ies la iveala dedesubturile colaborarii PSD-PNL

PSD nu va avea candidat in colegiul de deputati din Capitala ramas vacant dupa plecarea lui Bogdan Olteanu la BNR. Cica intelegerea nu e noua, palma fiind batuta intre cele doua tururi de scrutin de la prezidentiale, cand Geoana inca nu se dusese ca fraierul la Vantu si nici nu gafase cu vizita ostentativa de la Timisoara.
Cel mai fericit din afacerea protocolului tinut secret e acelasi Geoana, care numai de o noua infrangere nu avea chef in luna ianuarie. Pentru ca e greu de crezut ca social-democratii ar fi castigat intr-un sector condus de primar PNL si cu un PDL iesit victorios din batalia dura a prezidentialelor.
Miza mare e doar pentru PNL, partid care l-a trimis in lupta pe Radu Stroe. O infrangere a liberalilor ar da apa la moara aripii Tariceanu din partid, care nu vede cu ochi colaborarea tot mai stransa din ultimele luni cu PSD-ul perdantului Geoana.
Din acest motiv, mutarea PDL cu Prigoana jr. drept candidat e cel putin neinspirata. Electoratul din sectorul 1 e cel mai exigent din Capitala, iar aruncarea in lupta a progeniturii pare sinonima cu infrangerea. Mi-a placut declaratia seniorului: Nu-s de acord cu candidatura fiului, dar acum ce sa fac, iau cleiul si plec la lipit afise! Mai sa fie!

Niciun comentariu: