04 decembrie 2008

Cum s-au pozitionat cei 6 parlamentari PDL in razboiul intern

Pierderea mandatului de parlamentar pentru Dan Carlan a dat apa la moara adversarilor sai din filiala. Ieri, Petru Movila a iesit la rampa, spunand ca e pregatit sa-si asume sefia filialei in cazul in care Carlan face un pas inapoi. De cealalta parte, tabara Oprea a anuntat pentru azi o conferinta de presa, cu toti cei sase parlamentari ai PDL. Cu 10 minute inainte de inceperea conferintei, aceeasi tabara revine si trimite SMS-uri ziaristilor in care precizeaza ca doar Dumitru Oprea si Marius Spanu vin in fata presei.
Cine si cum joaca la PDL? Movila e clar de partea lui Carlan. Oajdea nu-l inghite pe Carlan, dar nici pe Oprea, insa e bun prieten cu Movila, Mihaela Popa pare de partea lui Carlan, iar Nicusor Paduraru nu se baga in jocuri, fiind intrat de curand in partid. De partea cealalta, Oprea il are de partea sa pe Spanu, deci 3-2 pentru Carlan la nivel parlamentar, in timp ce Paduraru se abtine.
Ce va urma e greu de spus, pentru ca meciul e dur. In prima faza, miza e puzderia de posturi care va reveni PDL Iasi in cazul intrarii la guvernare. Daca Dan Carlan ramane la butoane si imparte cascavalul, pentru tabara Oprea singura speranta ramane sprijinul centrului, care poate rasturna lucrurile in orice moment.

Niciun comentariu: