20 decembrie 2008

Gavrila, infrangeri pe linie in 2008. Din cauza unui PNL cu grave probleme in municipiu

Paradoxal, liberalul cu imaginea cea mai buna in 2008 a pierdut batalie dupa batalie.
Mai intai, Camelia Gavrila a fost aruncata in prima linie atunci cand liberalii ieseni au anuntat deschis sprijinul pentru Nichita in turul 2 pentru primarie. Nu stim nici acum daca a fost vorba de strategia PNL Iasi sau Camelia Gavrila a iesit de una singura in fata. Cert este ca mutarea liberalilor de la acea vreme a cantarit decisiv in episodul cu alegerea lui Nichita ca primar.
La cateva luni dupa instalarea sa la Palatul Roznovanu, Gavrila a renuntat la postul de viceprimar. N-a vrut sa fie vioara a doua intr-o primarie in care oricum se canta pe o singura voce, la un singur instrument.
Mutarea respectiva a fost apreciata indelung de criticii lui Nichita, desi Gavrila tintea mai degraba electoratul anti-PSD pentru candidatura sa la deputatie.
Campania Cameliei Gavrila n-a aratat rau. A avut consistenta si un staff pe masura, care insa si-a dat seama prea tarziu ca pericolul nu vine doar dinspre PDL, ci si din zona „independentului” Ciuhodaru de pe listele PSD.
A pierdut insa si din cauza imaginii proaste a PNL din municipiu, imagine pentru care Gavrila nu are nici o vina.
Astfel, liberala de la ISJ a pierdut cea mai importanta confruntare a anului, un meci pe care la debutul campaniei il avea in mana.
In ciuda esecurilor din 2008, pentru Camelia Gavrila nimic nu e pierdut. Liberalii, prin imaginea lor deficitara, n-au ajutat-o deloc in acest an. In 2009, ar putea ajuta Gavrila filiala, grabind procesul reasezarilor interne. Altfel, seria esecurilor sale nu se va opri aici!

7 comentarii:

Sursele ... spunea...

Cat te-a costat articolul asta scris exact in acest moment?

Mai bine i-ai spune Doamnei sa-si achite datoriile fata de copii daca nu vrea sa se intalneasca cu niste parinti furiosi in prag de Craciun.

florin ghetau spunea...

Asta cu costul articolului m-a amuzat tare de tot. Daca am ajuns sa vorbim de articole platite pe bloguri, atunci chiar ca nu mai e nimic de facut si putem pleca linistiti cu totii in Congo!
Ce nu pricep e chestia cu «...exact in acest moment».
Daca e vreo discutie prin PNL Iasi legata de vinovatii pentru scorul rusinos scos in municipiul Iasi zau ca nu-i treaba mea. Poate aflam duminica, pt ca Adomnitei are conf. de presa!
In legatura cu furiosii care nu si-ar fi primit banii (e vorba de banii pentru oamenii folositi in campanie?) e interesanta dezvaluirea. Daca asa stau lucrurile, e rusinoasa faza!

DANGA Marius spunea...

Reafirm ca iubesc anonimii. Ei sunt curajosii absoluti, sunt eroii mei.

Posturi platite se mai gasesc, existand si cai legale in acest sens (vezi www.banipeppost.ro)

PNL Iasi nu a obtinut un rezultat rusinos. Este singurul partid (din cele 3 care conteaza) care a adunat substantial mai multe voturi decat la locale(o crestere de aproape 25%). Si votul a fost tot politic.

Cat despre datorii, din cate stiu eu, cele catre "voluntari" au fost inchise.

Sarbatori fericite!
MsD

onciu spunea...

Cred ca doamna Camelia Gavrila ,,a jucat''la prea multe capete ceea ce nu o anoreaza.Asa ca ii trbuia o asemenea lectie.In rest,nu cred ca liberalii vor mai ,,creste''in perioada urmatoare.Cred ca perioada lor de glorie a fost legata de Alianta DA,iar dupa ,,alungarea''pedistilor de la guvernare,s-au purtat de parca ar fi castigat singuri alegerile.Si cred ca lucrul acesta ii va costa in viitor.

Daniel Matasaru spunea...

Florin, a fost totusi vot uninominal. Iar rezultatul este datorat in medie, conform studiilor, in proportie de 60% partidului si 40% candidatului. Si la infrangere, ca si la victorie.
In rest, sunt de acord cu tine si cred ca dna Gavrila se afla pe o panta puternic descendenta in cariera sa politica.

Paul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Paul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.