17 decembrie 2008

Incepe tropaiala prin teritoriu sau altfel spus, invarteala dupa ciolan

Mai e putin si aflam ministerele si ministrii care vor da viata struto-camilei de la Palatul Victoria. Continui s-o numesc struto-camila, pentru ca executivul stanga-dreapta n-are nici o logica, indiferent de valurile crizei care sunt gata sa ne loveasca mai ceva ca un tsunami.
Partea tare a negocierilor e ca partidul care ia un minister, al Finantelor sa zicem, pune oameni de sus pana jos. Asta inseamna secretari de stat, sefi de directii in judete etc. Aproape ca sefii locali PSD si PDL nu vor avea ce sa negocieze, intrucat totul e scris pe hartie, batrut in cuie la negocierile de la centru. Inclusiv prefectul e numit dupa culoarea sefului de la CJ. Nu conteaza ca la Iasi, partidul X are omul potrivit la sanatate spre exemplu, pentru ca va fi uns sef omul partidului Y, a carui singur merit e ca pica in scaun pe algoritmul national al ciolanului.
Cu alte cuvinte vom avea doua guverne intr-unul singur, pentru ca nu va exista control reciproc al deciziilor, ci doar cale libera spre propriile interese. Oare pe cine vor mai da vina baietii astia cand lucrurile vor merge anapoda? Ca doar ei ne tot ameninta ca vine criza, iar in vremuri de criza, adio prosperitate! Viata grea pentru noi, ca doar ei sunt cu ei, vorba sloganului.

Niciun comentariu: