16 decembrie 2008

Sansa liberalilor

PNL are o sansa uriasa sa creasca in opozitie. Liberalii pot profita de balbaielile celor din PDL, care s-au aliat cu PSD, mai ales ca in tabara portocalie exista nemultumiri serioase vizavi de intovarasirea cu dusmanul rosu.
In prima faza, PNL va pierde probabil ceva influenta in mediul rural, acolo unde mai degraba fondurile guvernului au umflat partidul. Insa in marile orase, PNL poate reveni spectaculos, daca va sti sa speculeze momentul. Aflat in opozitie, PNL are tot timpul sa-si faca propria curatenie in ograda. Liberalii pot recupera punctele care in ultimii patru ani s-au dus unul cate unul inspre PDL. Pentru asta, liberalii trebuie sa renunte la creaturile de tip yesman si mai ales sa deschida portile partidului.

2 comentarii:

quin spunea...

problea poate fi genearlizata efectiv oricarui partid: "...sa-si faca propria curatenie in ograda...sa renunte la creaturile de tip yesman si mai ales sa deschida portile partidului." indiferent ca e in opozitie sau la putere.

onciu spunea...

Nu cred ca liberalii mai o sansa asa de mare pe viitor.Ei au avut o mare sansa o data cu intrarea la guvernare alaturi de pedisti in anul 2004.Atunci cand Basescu a castigat prezidentialele,a fortat putin constitutia si a pus Alianta Da la guvernare.Omul si-a dat seama ca majoritatea parlamentara era la limita si i-a invitat pe liberali sa faca alegeri anticipate.Cu totii stiti ce s-a intamplat!Basescu a fost covins ca PSD-ul a fost frustrat in 2004,ceea ce a si spus intr-o emisiune la PRO TV,ca de fapt Alianta Da nu a castigat alegerile.Dupa tot taraboiul care a urmat,inclusiv prin inlaturarea PD-ului de la guvernare si sustinerea PNL-ului de catre pesedisti,in frunte cu Ion Iliescu,Basescu a hotarat alceva.Si iata ca santem foarte aproape de a avea o guvernare PSDPC-PD-L.Probabil ca in acest fel,trdatorii trebuiau pedepsiti.Asa ca eu,cel putin nu prea vad asa de multe victorii din partea liberalilor.