11 decembrie 2008

Nichita preia initiativa. Vrea sa devina seful noii coalitii la Iasi

Pentru Nichita, cei din PDL au devenit peste noapte cei mai competenti oameni. E vorba fireste, de cei de la centru. E usor sa negociezi cu oameni precum Flutur, Blaga, Videanu sau cine o mai fi prin tabara portocalie. O zice nimeni altul decat seful PSD Iasi, pana mai ieri dusmanul PDL-ului.
Primarul Iasului a jucat pana acum cartea castigatoare. A ales din start varianta Geoana, a vorbit de alianta cu PDL inainte ca aceasta sa se faca, iar acum e negociator de frunte in cadrul PSD. Il vedem zilnic pe Realitatea TV in spatele lui Geoana, preocupat de gravele probleme ale tarii.
Nichita nu avea probleme sa dea postul de viceprimar celor din PDL, in cazul in care ciudata alianta de la centru va da Guvernul puternic despre care se tot vorbeste zilele astea.
Deocamdata, cei din PDL Iasi tac. O fac pentru ca asa li s-a impus de la centru. Unii dintre ei (putini, ce-i drept!) maraie si isi dau seama ca le e greu sa mearga alaturi de partidul (si oamenii!) cu care nu s-au inteles niciodata. E de asteptat insa ca scanteile locale intre cele doua tabere sa iasa mai repede decat unii isi pot inchipui. Dar se vor stinge la fel de repede, pentru ca vechile dispute vor fi date rapid uitarii.
Pana una-alta, Nichita vrea sa lase impresia ca el conduce jocurile la Iasi si ca el e seful noii coalitii locale. Daca PDL Iasi nu-si clarifica rapid problemele interne (ori filiala se strange in jurul lui Carlan, ori decide alta solutie valabila), va fi vioara a doua intr-o coalitie puternica la centru, dar schioapa in teritoriu. Nichita simte asta si iese la atac. Strategie perfecta, care poate avea efecte imediate. Pentru el si oamenii din jurul sau. Pentru ca batalia e pe functii, bani si alte privilegii.

6 comentarii:

garzanti spunea...

florine cei din pd-l il vor ataca in continuare pe gigi, pentru ca altfel ar insemna sa isi dezamageasca profund electoratul urban care a adus voturile pd-l

alianta asta este total nepopulara in randul pd-l-istilor de rand

CRISTINEL DUMITRU CIOANCĂ. spunea...

daca intr-adevar se realizeaza, in loc de orgolii scoase la iveala e mai important ca fiecare partid sa-si descopere oamenii competenti si sa-si faca ordine in propria curte; un program complet, un drum de parcurs, oamenii , resursele , gandirea si munca eficienta pentru rezolvarea problemelor, stoparea risipei si clasificarea prioritatilor poate fi semnalul ca se doreste si se poate face treaba buna. pozitia constructiva si intelegerea faptului ca parlamentarii au rolul lor in capitala- pentru asta au fost alesi-, consilierii si cei numiti in functii de conducere au de dat socoteala in filialele de partid pentru activitate ( ca si parlamentarii ) iar specialistii din partide trebuie sa lucreze pentru pregatirea activitatii celor alesi reprezinta dovada faptului ca exista potential si capacitate de a fi pus in valoare; votul de peste patru ani poate deveni astfel o confirmare a publicului referitor la recunoasterea activitatii si nu o tentativa de a convinge prin promisiuni; a inceput campania electorala, deci este necesar un efort de 4 ani pentru programe care nu neaparat inseamna doar dorinta de a fi reales ci de a ne fi mai bine tuturor. spor la treaba !

garzanti spunea...

domnu' cristinel... nu stiu in ce epoca v-ati format, dar cred ca v-ar fi stat bine activist de partid in anii '80

debitati numai avioane...


sa fim realisti cum poate sa colaboreze pd-l cu psd in teritoriu? ce explicatie primesc eu de la centru de la pd-l pt faptul ca am fost atacat cu sabiile de batausii psd?

ce explicatie da tovarasul gigi nikki pt bataia de joc din centru de langa hotel unirea unde a distrus un parc intreg

pentru asfaltarile facute in bataie de joc, pentru autorizatii de chioscuri pe care inca le mai da, pentru puz-uri date pe spranceana si lista poate continua

eu sunt convins ca nu au cum sa colaboreze cel putin pe plan local decat daca se va dori ceva de genul lasa ca sa fur si te las sa furi in liniste

eu sper ca administratia locala nichita sa fie taxata pt fiecare faradelege

Tra Lala spunea...

Nichita nu e capabil. O fi avand el intentii bune sau rele, insa altii il invart precum o marioneta.
Nichita nu e in stare sa se lupte nici pt PSD, nici pt Iasi, nici pt el insusi.


Doar pune pavele. Alea nu comenteaza.

CRISTINEL DUMITRU CIOANCĂ. spunea...

pentru garzanti : sistematizez sau va invit sa recititi textul ? exista posibilitatea de a avea o stare de fapt care, daca devine certitudine, trebuie gasite solutii; ca la scoala : se da o tema si se cere rezolvarea; exista, de cele mai multe, ori mai multe metode de rezolvare- toate constructive- grele, abrupte sau de o usurinta surprinzatoare- atunci cand exista sclipire/ viziune, dar in politica si in viata, atunci cand se doreste abordarea usoara -cu mari sanse de a fi neconstructiva- e mai simplu sa ne lamentam sau sa emitem previziuni decat sa gandim cum sa rezolvam avand in vedere scopul : imbunatatirea situatiei prezente ;asta nu inseamna sa se mearga pe incercari pana se va potrivi ci a fi atat de riguros si consecvent in planul facut incat sa se ajunga la singura varianta de raspuns indiferent de metoda aleasa; activitatea in teritoriu nu presupune neaparat o relatie de prietenie ci doar intelegerea faptului ca politicienii lucreaza (cu metode specifice uneori ) in slujba celui care l-a votat cu speranta ca va fi mai bine, mai aproape de normalitate, pentru el si familia lui ( alegatorului ); in orice situatie sunt onorat sa capat raspunsuri la comentarii si chiar daca sunt contrare celor gandite de mine si chiar daca as prefera un punct de vedere sustinut de argumente dar necompletat de avioane sau referiri ciudate. sensul cuvintelor daca, dar si insa trebuie inteles in sens politic si/sau asa cum il inteleg faptele politicienilor .

Valy Greavu spunea...

Un bank cu Statuia lui Iliescu... ca sa va mai descretiti fruntile.

Fiind aproape de retragerea din activitate Iliescu vrea sa-si pregateasca nemurirea prin sculptarea sa in bronz.

Se duce la atelier, intreaba cat costa, na om cinstit... domnule nu am bani decit de un bust.

Zis si facut... pozeaza dumnealui si-i spune mesterul sa vina peste doua saptamini ca sa vada rezultatul.

Peste doua saptamini vine Iliescu cu o mica adunare se trage cearceafu de pe statuie... si cind colo surpriza: statuia avea sâni.

- (Iliescu I) - Domnule sculptor nu va suparati dar parca este destul de evident ca meandrele aparente in fata nu imi apartin.

- (Artistul A) - Domnule Iliescu, dati-mi voie, eu sunt artist si m-am gandit sa fac o reprezentare putin metaforica a dumneavoastra prin punerea in lumina a sinergiei faptelor.

- (I) Si ce ar vrea sa reprezinte acesti sâni?

- (A) Pai din sânul din dreapta suge muncitorimea și din sânul din stânga suge țărănimea.

- (I) Bine bine dumnule frumos gândit. Dar... intelectualii?

- (A) Păi stați domnule nu ați spus că vreți bust?