10 decembrie 2009

Ce formula de guvern se intrevede

PDL-UDMR-Minoritati-Independenti. Formula nu e tocmai grozava. Liberalii n-au dat miercuri un raspuns transant, insa afirmatia lui Crin ca nu exclude intrarea la guvernare alaturi de PDL e doar un pretext pentru a putea spune apoi, dupa negocierile cu democrat-liberalii, ca acestea au esuat. Crin evita sa spuna un NU raspicat colaborarii cu PDL, pentru a nu da apa la moara celor din partid care vor neaparat alianta cu PDL.
De altfel, discursul lui Crin Antonescu nu s-a schimbat deloc dupa turul doi, tema anti-Basescu fiind in continuare singura sa preocupare.
De cealalta parte, nici Basescu nu e incantat ca PDL sa guverneze alaturi de un PNL condus de Antonescu. Poate si de aici semnalul dat lui Tariceanu, cu care a schimbat deja cateva amabilitati prin telefon.
PNL va avea Congres prin februarie, iar pana atunci, curentul pentru intrarea la guvernare va creste probabil semnificativ in partid.
Daca Basescu isi propune sa rupa acum o parte din PNL (15-20 de parlamentari) ar face o greseala imensa. PNL trebuie sa ramana intreg, fie ca veni la putere, fie va prefera drumul opozitiei. Altfel, colaborarea intre PDL si PNL pe termen lung va fi compromisa.
Pe de alta parte, PNL trebuie sa aiba curajul sa iasa de pe orbita PSD, asta daca intr-adevar liberalii isi propun un proiect serios pe termen lung.

Un comentariu:

quin spunea...

de regula in "bun simt" ar trebui sa iti crape obrazul de rusine daca cel pe care il sustii si ii acorzi girul te face de c#ca. iar logica ca "democratia este mai importanta decat o vizita tembela la un mogul" pe care o afiseaza toti liberalii sfindeaza orice ratiune. parca eticheta de "prostanac" e suficenta ca sa justifice ca crinii au obraz subtire si ca stinga e liberala de fapt... daca prostia reprezinta noua viziune liberala, noul om politic, atunci nici pe ei nu ii banuiesc departe de tipologia pe care au sustinut-o. probabil asta e normalul pentru ei.