08 decembrie 2009

Daca Tariceanu e gata sa treaca peste resentimente, de ce liderii actuali Crin si Orban accepta doar PSD-ul in propriul sediu?

Titlul de mai sus e doar o intrebare pentru liberali. Curios traseu alege PNL-ul. Idolul Geoana a pierdut, insa liderii de la centru continua sa uimeasca. Il urasc atat de tare pe Basescu, incat au ajuns sa schimbe gecile galbene cu cele rosii. Momentul s-a petrecut in sediul PSD cand Geoana fusese proclamat presedintele exit-poll-urilor. Nu faptul ca PNL va refuza (sau poate nu!) guvernarea cu PDL e ciudata, ci modul in care liderii partidului se pozitioneaza inainte ca o decizie sa fie luata in forurile liberalilor.
Acelasi lucru s-a petrecut si pe 23 noiembrie, cand Crin a anuntat cadoul de mos Nicolae pentru Geoana. Greseala fortata? Ce se intampla acum daca PNL ar fi ramas neutru intre cele doua tururi?

„Sa nu ne transformam in remorca PSD”, a spus azi Tariceanu, omul care a suferit cel mai mult in relatia cu Basescu. E posibil ca fostul lider al PNL sa joace strategic cartea reapropierii de PDL, cu scopul de a forta revenirea la sefia partidului. Cum la fel de posibil este ca Tariceanu sa aiba semnale din teritoriu ca filialele nu vor mai accepta orbeste drumul opozitiei, alaturi de prietenii de conjunctura din PSD si sa incerce sa se pozitioneze pe varful valului.
Basescu ramane oricum inca 5 ani la Cotroceni, insa tema Basescu se va stinge treptat, pentru ca in 2014 nu va mai candida.

PS: Cum explica PNL votul dat in Timisoara, dar si in intreg Ardealul? Cum se explica faptul ca in orasul „premierului”Johannis, Alianta Anti a suferit o infrangere clara? Cum se explica votul diasporei? La fel, ce explicatii exista pentru rosul etern din Moldova si Oltenia?

2 comentarii:

onciu spunea...

Liberalii ar trebui sa accepte ca ambele proiecte ale lui Crin Antonescu au esuat,destul de lamentabil,iar schimbul de geci intre dumnealor si pesedisti nu va duce la nimic.Si ca prncipala actiune ar trebui sa fie,intrarea la guvernare.Ori,in aceasta dimineata,Crin Antonescu vorbea de mutarea voturilor dintr-o parte in alta,de parca voturile ar fi pe un faras.Dar oare domnul liberal nu stie ca in sectiile de votare a fost un singur pedelist,un pesedist,un liberal si cel putin un observator?

onciu spunea...

Si mai e inca ceva.Actiunea grupului Antonescu-Orban-Norica,este in lagatura foarte mare cu Patriciu si Nastase.De aici si apropierea atat de subita si cu toate armele dintre pesedisti si liberali!