12 decembrie 2009

De ce tace de doua zile Crin Antonescu?

De joi seara n-am mai auzit nici o declaratie facuta de Crin Antonescu. Luni, PNL va avea Delegatia Permanenta a partidului, la care e de asteptat ca presiunile din teritoriu vizavi de intrarea la guvernarea sa creasca. Nu stiu care va fi decizia de luni a liberalilor, insa e de asteptat ca tandemul Antonescu-Orban sa incerce calmarea celor care vor cu orice pret la guvernare.
Ieri, s-a mai intamplat ceva interesant. Senatorul PSD Catalin Voicu, un apropiat al gruparii Vanghelie-Hrebenciuc a fost (a)dus la DNA, acuzatiile care planeaza asupra sa fiind extrem de grave. Ancheta e inca la inceput, insa presa vehiculeaza ca saptamana viitoare, membri grei ai PSD vor fi audiati in acelasi dosar.

Are legatura tacerea lui Crin cu ancheta DNA in cazul Voicu? Greu de spus. Poate fi doar un pas in lateral al liderului liberal. Altfel spus, o masura de precautie. Au inteles oare liberalii ca alegerile au trecut si ca afisarea in continuare la bratul pesedistilor le poate aduce numai daune? Auzind ultimele declaratii ale lui Ludovic Orban, inclin sa cred ca nu.
Disputele din PSD nu sunt de bun augur actualei conduceri a PNL. Scandalul care mocneste in randul social-democratilor si care risca sa duca la debarcarea lui Mircea Geoana de la sefia PSD va avea cu siguranta efecte si in cadrul PNL. Vom vedea zilele urmatoare daca intr-adevar vom asista la desprinderea lui Crin de PSD sau daca pur si simplu liderul PNL a preferat sa-si ia o scurta vacanta, incarcandu-si bateriile pentru saptamana complicata care urmeaza!

Un comentariu:

onciu spunea...

Mai are oare ce spune Crin Antonescu,dupa atitudinea pe care a avut-o in ultima saptamana?Dupa ce s-a dus sa sarbatoreasca victoria lui Geoana ,exclusiv dupa exit-poll-uri,fara nimic sigur?Asa cum se spune la romani ,,pasarea pe limba ei piere''.Si s-ar putea ca PD-L-ul sa nu mai aiba nevoie de liberali la guvernare!