04 decembrie 2009

Geoana isi da singuri lovituri. Chiar pe final de campanie

Mare dreptate avea Ion Iliescu cand ii punea lui Geoana eticheta de prostanac. O campanie intreaga, dusmanul Basescu iti reproseaza ca esti omul mogulilor, iar tu te duci la mogul acasa. Excelenta mutare pe final de campanie. Te duci ca sa ce? Sa te relaxezi, dupa cum spune insusi Vantu? Sa confirmi ca esti papusa intoarsa cu cheita dimineata de Hrebe, Vanghelie si Iliescu, iar la miezul noptii de mogulul nr. 1 al tarii?

Sa recapitulam. Miercuri dupa-amiaza, Geoana vine la mitingul de la Iasi, se intoarce in graba cu avionul la Bucuresti, apoi se duce la amicii de la Antena3. Istovitoarea zi nu se incheie aici, pentru ca Mircea mai are ceva de rezolvat. Asa ca poposeste la resedinta mogulului Vantu, la o discutie de taina de cateva ore. Cu o zi inainte de dezbaterea TV finala si cu patru zile inainte de alegeri. Ce si-o fi spus Mircea: Cine dracu' sa mai afle la ora aia tarzie din noapte ca se duce la Vantu acasa? A naibii rationament.

Ei bine, bomba a explodat. Cu doar cateva ore inainte de duelul televizat, hotnews si Catavencu scriu despre vizita nocturna a lui Geoana la Vantu. Marturisesc, ca in nebunia asta a dezvaluirilor, a casetelor trucate si a intregii mizerii din aceasta campanie, am luat cu mari rezerve informatia cu pricina. M-am tot uitat la poza respectiva, dar n-am deslusit daca intr-adevar e Geoana sau nu cumva e vreo alta facatura.
Hotnews si Catavencu au dat informatia dupa-amiaza pe site-uri, iar in dezbaterea TV, Geoana a confirmat-o. N-avea cum sa minta, intrucat alte poze (mult mai relevante) ar fi aparut vineri in presa.

M-am uitat in seara asta atent la reactiile de dupa dezbatere. Crin era stupefiat de gafa comisa de cel pe care-l sprijina orbeste, iar multi sefi din PSD au spus ca habar nu au avut de momentul nocturn de relaxare al idolului lor.

Ziua de astazi e una decisiva pentru ceea ce va urma duminica la vot. E ultima zi de campanie, in care inca se mai pot intampla multe. Dupa tot ce s-a petrecut in aceasta saptamana (inclusiv momentul Timisoara!), Geoana nu mai e favoritul cert al scrutinului. Daca pana la momentul dezbaterii, puteam spune ca pentru Basescu, batalia e aproape pierduta, dupa cele intamplate in ultimele ore, asistam la o rasturnare spectaculoasa.

Proasta mutare, iar toti pesedistii se gandesc probabil tot mai insistent la eticheta lui Iliescu.

4 comentarii:

onciu spunea...

Nu stiu cati liberali vor vota cu Mircea Geoana,dar nucleul dur va vota in mod sigur.Dumnealor spun ca impozitul forfetar le-au diminuat veniturile si s-au hotarat sa-l voteze pe Johhanis.

Christoph spunea...

stimate domnule Ghetau, imi cer scuze ca va inoportunez astfel dar as vrea sa va subliniez cateva greseli exprimate cu vehementa de tov basescu. asadar iata:
1. dobanda la moneda de referinta in romania este de minimum 18% si nu de 10 - 8%.
2. infiintarea de imm-uri in mediul rural este o stupizenie in conditiile in care investia in infrastructura zonei rurale depaseste cu mult prea mult posibilitatile de investitii actuale cat si potentialul de eficienta ale eventualelor imm-uri.
3. guvernul actual nu poate da hotarari de guvern deci este imposibil sa fi rezolvat problema medicilor rezidenti.
4. indicele macroeconomic numit deficit de cont care este dat de raportul dintre importuri si exporturi a scazut nu pt ca au crescut exporturile ci pt ca au scazut importurile, cu alte cuvinte a scazut consumul in romania.
5. nici una dintre asa zisele realizari ale instutiei presidentiale sub conducerea lui basescu nu ii apartin lui, adica intrarea in NATO, UE, si celelalte, singura realizare a lui basescu este izolarea diplomatica.
6. romania exporta in ucraina atat cat poate ucraina cumpara, ceea ce nu e foarte mult.
7. contractul dintre 2 firme private din rusia si romania nu este un acord diplomatic intre 2 state. compania romaneasca a castigat un contract la o licitatie internationala, bravo ei, dar asta nu implica relatii la nivel de stat.
8. leul nu a fost de loc stabil in ultimii 5 ani.
9 legislatia fiscala a fost deosebit de instabila chiar in ultimii 3 ani a fost instabila.
concluzie, in afara de vehementa basescu nu are nimic, poate doar faptul ca isi aroga titlul de tatuc al mogulilor.
sincer pentru mine basescu nu e nici macar o dezamagire ci reprezinta esecul unui activist de partid obisnuit sa conduca prin violenta fizica si verbala.

quin spunea...

cel mai elcovent raspuns este al pnl-ului iesean in privinta asta... http://www.danga.ro/blog/ adica putin idiot

eu vad un pnl ingropat in jurul unui 10% in viitor, cu geoana presedinte sau nu presedinte.

quin spunea...

@Christoph:
1. fluctuanta
2. o speri tu prosteste, pt ca intrarea in ue insemna si oblig de a rezolva asa ceva (fonduri exista, dar aia care te manipuleaza nu iti zic ca sunt afacerile lor la mijloc si nu pt publicul larg ca tine - uite aici un exemplu http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_8476/Energie-verde-33-din-consum-pana-in-2010.html)
3. cauta motivul pt situatie, discutabil ce zici tu, pt ca s-au luat masuri in sensul asta
4. ai auzit de chestia aia.. criza.. si mondiala.
5. ai o icoana cu iliescu? 'izolare diplomatica' de unde le scoti? cultura ti-o faci la tv?
6. ai niste statistici intersante legate de moldova, ucraina si rusia ca exporturi pe situl guvernamental, da stiu, e greu sa te documentezi
7. esti un scump, ia citeste chestia ai din platforma lui crin (flebetea ta) legat de iterferenta statului in economie
8. in ultimii 20 de ani
9. "legislatia fiscala a fost deosebit de instabila chiar in ultimii 3 ani a fost instabila." citeste asta la rece...

ce faci tu se cheama disonanta cognitiva, in traducere libera te autoiluzionezi si accepti sabloane si clisee pt a nu-ti zdrunina piramida motivationala ca votezi un geoana.