01 decembrie 2009

Nu e grav ca Basescu ar putea pierde. Insa modul in care ceilalti incearca sa castige e un pericol pentru democratie!

Johannis a plecat de la Sibiu. E in avion spre Bucuresti. A ajuns la Palatul Parlamentului. Urca scarile. E in birou la Geoana. Vine si Crin Antonescu. Dupa o ora ies cu totii in fata presei. Brusc, se face liniste. Declaratiile primarului de Sibiu sunt decente. Doar Geoana e incordat. Ceva n-a mers la discutiile din biroul sau. Johannis il sustine pe Geoana. Dar nu participa la mitingurile lui Geoana.
Timp de cateva ore, TV-urile centrale de stiri ne-au bombardat cu marea intalnire. N-a fost nimic spectaculos. Dar stirile despre acest eveniment maret s-au perindat ore in sir pe micul ecran.
Paradoxal, Johannis a furnizat stirea zilei chiar inainte sa se imbarce catre Bucuresti: „Mandatul meu va fi cat va fi. Nu voi cere garantii”. Cine s-o mai auda?
Neamtul este exact si sincer. Nu stie cat va rezista in functie. Adrian Nastase adulmeca deja de pe margine sefia PSD. Indiferent daca Geoana iese sau nu presedinte, are scenariul pregatit.

Ora 19.30: Basescu face declaratii de presa la sediul sau de campanie. Si ce daca? TV-urile de stiri n-au chef de transmisie in direct. Echilibrul e perfect. Ia mai da-l dracului de marinar! Doar EtnoTV si OTV transmit conferinta lui Basescu. Penibil. La sediu, Basescu vorbeste despre fuga lui Geoana de la dezbaterile TV, despre moguli, despre palma de la Ploiesti. Neimportant.

Ora 21.30: Realitatea TV are pregatit sondajul INSOMAR. Cifrele cu procentele celor doi sunt date undeva spre ora 23.00. Intre timp sunt prezentate tot felul de cifre, care sa pregateasca victoria previzibila de altfel din sondajul care va curge pe ecran. Impactul casetei cu pumnul lui Basescu? 40 la suta din romani cred ca e real, 44 la suta spun ca e trucaj. Acuzatia lui Basescu cu mogulii? 40 la suta ii dau dreptate lui Basescu, 42 la suta nu. Se comenteaza cifrele. Adrian Ursu urca tensiunea: O sa vedeti ca nici caseta cu pumnul si nici acuzatia cu mogulii n-au influentat cifrele.
Intr-adevar, moderatorul are dreptate. Geoana 54, Basescu 46. Cand a fost facut sondajul? 28-29 noiembrie. Iar luni, 30 noiembrie s-au procesat toate datele. Straniu, cifrele coincid cu cele publicate de Sutu pe blog inca din 28 noiembrie. Ce e asa straniu pana la urma? Le-o fi nimerit omul!

Dupa ora 22.00 apare si Basescu. La OTV. Jenant? Deloc. Acolo, la umbra Elodiei, inca se mai poate. Dictatura lui Basescu e la cote maxime. Vorba lui Sorin Ionita: Jurnalismul poate sa moara, caci jurnalistii vor trai! Care jurnalisti?

Daca asta e calea logica spre putere, atunci ma intreb doar atat: ce se mai poate face? Nu faptul ca Basescu va fi pleca de la Cotroceni e principala problema, ci modul in care ceilalti vor reusi asta. Chiar sunt curios sa aflu cat de mandri sunt unii liberali ieseni de ceea ce vad in jurul lor. Enumar doar cativa dintre ei, absolut la intamplare: Liviu Bratescu, Radu Botez, Marius Danga, Adi Caliman sau Anghel Ficu!

4 comentarii:

Stiri din Iasi spunea...

http://www.e-album.ro/membru.php?id=17577 daca vrei sa afli mai multe despre campania psd

quin spunea...

eh.. mindria se trece si se drege cu un post undeva in CA-ul unei firme, se repara cu un post de sef sau ceva pe la un minister.

Georgeta Condur spunea...

Nu vreau sa te dezamagesc, dar chiar nu cred ca membrii PNL (cei mentionati de tine sau altii) sunt rusinati de ceea ce se intampla. Aplicand teoria disonantei cognitive (de care s-a mai discutat zilele acestea), probabil ca aleg doar acele informatii si opinii care ii ajuta sa se convinga ca Basescu e un dictator. Orice argument ai aduce, inclusiv plecand de la definitia politologica a dictaturii/dictatorului, nu va fi considerat de ei decat dovada ca tu esti un basescian cu creierul spalat. Pentru mine e foarte trist ce se intampla.

Robert spunea...

Domnule Ghetau nu cred ca o sa va raspunda nimeni la intrebarile dvs. Totusi ca votant de dreapta sunt curios si eu cata libertate poate avea presa? Stiu ca suna ciudat sa intreb, ca liberal, de libertate dar ma refer mai mult la libertatea de a informa obiectiv,impartial. Momentan mai pe toate posturile de televiziune vad un lucru dar daca citesc pe site-uri de stiri si blogosfera citesc altceva.Ba au fost 300 la Timisoara ba cateva mii?Am 25 de ani si ce imi vine in cap e o expresie auzita cand aveam vreo 7-8 ani "mintiti poporul cu televizorul". Sincer va spun e dureros sa vezi lucrurile astea in 2009.E clar ca nimeni nu mai este impartial dar totusi. Nu e un drept sa fii informat corect? Stau si ma intreb unde sunt agentiile care il tocau pe Basescu, si pe buna dreptate, ca a zis asa si asa iar acum nu vad ca se sesizeaza nimeni?Bine ca la stiri cand e vorba de un copil fata lui e blurata, dar cand e vorba de un candidat la presedentie ca loveste un copil nu mai e nevoie de asa ceva?E normal sa dau pe OTV sau Etno sau sa citesc pe livetext declaratia de presa a unui candidat la presedentie? Si atunci nu pot sa nu ma intreb....unde mai e obiectivitate?
P.S. Inainte ca cineva sa ma acuze ca tin cu Basescu(vad ca e la moda sa acuzi repede si sa nu vezi de fapt ce a vrut o persoana sa scrie de fapt) repet....sunt un votant de dreapta ce cauta informatii corecte!